NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

22. září 2012

Problémy v all.spawnu a jejich řešení

Přiznám se, že dnešní report jsem vlastně ani dopředu neplánoval. Vznikl spíš jako reakce na několik nejčastějších dotazů, které mi byly pokládány a které bych tu nyní rád zodpověděl... tak se do toho bez zbytečných řečí dám:


Bylo zmíněno vydání několika doplňujících balíčků. O co půjde?
  • Balíčky budou odhadem čtyři [přičemž v budoucnu jich může být ještě o něco víc] a současnou hru obohatí o nové předměty, úkoly či zbraně. Jejich podoba tedy bude téměř totožná s novodobými DLC, ale s rozdílem, že nebudou zpřístupňovat to, co už v modpacku dávno je [jak už je to poslední dobou v herním průmyslu zvykem], nýbrž přinesou obsah zcela nový. Tedy až na jeden balíček, jenž zájemcům zpřístupní několik specifických zbraní přítomných v dřívějším DMP 7.855, ale které zároveň už v nové osmé verzi nebudou. Půjde kupříkladu o pušky M8, Tavor, Magpul Masada a několik dalších, co se tolik nehodily do celkového konceptu hry.

Kolik procent je už z osmičky DMP kompletních a co zůstává dodělat?
  • Práce na modpacku je hotová zhruba z devadesáti procent, ale stále chybí upravit vlastnosti asi poloviny artefaktů [včetně finální kontroly], balistickou ochranu lepších a dražších vest, zkontrolovat několik obchodních schémat a dodělat popisy nových zbraní včetně vyvážení jejich vlastností. A v neposlední řadě nový betatest [asi třetí za posledních čtrnáct dní], jelikož jsem odhalil závažnou chybu v upraveném all.spawnu. Ta zabraňovala zdárnému splnění Lukášovy mise, týkající se odstranění práskače Pavlíka. Ten se sice stejně jako kdykoliv jindy přesunul do chatky poblíž tábora žoldáků, ale nově už bohužel nezkontaktoval Aru s jeho několika společníky a jen stál na místě. Jediným řešením tak byla jeho přímá eliminace a s ní samozřejmě selhání celého úkolu.

Jak to bude s modpacky k ostatním Stalkerům?
  • Jak jsem již psal, znovu se rozběhla práce na DMP ke Clear Sky. Nová verze zcela předělá nejen herní ekonomiku, kterážto v předchozích verzích nebyla zdaleka tak vyvážená, jak bych si představoval, ale rovněž zasahuje do obsahu skrýší, výše odměn za úkoly, do vlastností zbraní a stejně tak bude opravovat mnoho závažných problémů s respawnem postav. Kromě toho se podařilo vyřešit valnou většinu dřívějších problémů se stabilitou hry a během dvou betatestů nedošlo ani k jednomu pádu – a to je v případě CS dost velký zázrak. Částečně i kvůli tomu dostane Clear Sky DMP zcela nové jméno. To jsem si sice schovával až pro modpack pro Stalkera 2, ale vzhledem k jeho velmi nejistému osudu se mé rozhodnutí nakonec trochu změnilo. Nový název bude znít „Renova“ a ke stažení bude někdy po vydání DMP 8 do Stínu Černobylu. Modpack do Call of Pripyat pak vyjde po uveřejnění Renovy a bude se jmenovat stejně jako doposud.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj zní to moc dobře už jse těším .

Zloun

Anonymní řekl(a)...

luxus
Sektor