NOVINKY


[19.04.2021]
■ Vydán update 4.2.01 pro DMP Renova 4 [Clear Sky].

[06.08.2020]
■ Vydána aktualizovaná verze DMP Renova 4.1 [Clear Sky].

[30.03.2020]
■ Sloučení DMP Altera 4.0 [Call of Pripyat] s poslední aktualizací a uveřejnění nových odkazů ke stažení.

31. ledna 2014

DMP Altera 3.6


I přes těch několik odkladů se nejnovější DMP konečně dostalo na světlo světa a s ním i několik novinek, mezi které patří například:

Trojice herních režimů
Archiv po rozbalení už nenabízí jen samostatnou gamedata složku s modpackem, ale rovněž instalační soubor s výběrem mezi třemi herními režimy. První, klasický, se hodí převážně pro začínající stalkery, kteří se s DMP ještě nesetkali a nebo se nechtějí zase tolik snažit. Druhý režim s názvem Professional Pack už je znatelně obtížnější a hodí se pro zkušené stalkery. Po jeho instalaci totiž dojde k tomu, že od překupníků zmizí dokoupitelná munice a tu tak budete muset získávat pouze vybíjením nalezených zbraní, nalézáním u padlých protivníků nebo drahou objednávkou u Šikuly na Skadovsku. Poslední režim s názvem Professional Pack Plus jde ještě dál a kromě odstranění koupitelné munice ještě razantně redukuje počet nábojů, které lze vybíjet od padlých stalkerů. Díky tomu se z něj stává dokonalý nástroj k prověření schopností těch nejvytrvalejších a zároveň nejzkušenějších hráčů.

Změna výbavy stalkerů
Oproti předchozím verzím DMP se v Alteře poprvé objevuje velký počet rezavých, poškrábaných či jinak poškozených zbraní, z nichž každá varianta má své neduhy. Ačkoliv ani jedna z nich nedosahuje vlastností svých nepoškozených variant, mohou se objevit verze, které budou pro danou situaci vhodnější. Od skupiny banditů tak například můžete sebrat dva rezavé Makarovy s různou kapacitou zásobníků, což ale neznamená, že pistole s větším zásobníkem bude nutně lepší.

Nová výbava a nová nebezpečí
Na scénu samozřejmě přichází i spousta dalšího vybavení - a nepůjde jen o zbraně. K dispozici je i několik nových druhů jídla a s tím spojená nová herní vlastnost. Tou je možnost kontaminace v okamžiku, kdy se budete dlouho potloukat v radioaktivním prostředí. Každá potravina má vlastní dobu, po kterou dokáže záření odolat a po jejím překročení se automaticky změní na ozářenou variantu s horšími vlastnostmi.

Zbytek změn, vylepšení a novinek naleznete v kompletním seznamu pod odkazem ke stažení.

Poznámka: Při instalaci Professional Packu stačí, když zadáte cestu k hlavnímu adresáři s nainstalovanou hrou (například C:\Hry\STALKER - Call of Pripyat\). Popisek v instalátoru vás na to ve správném okamžiku sice upozorní, ale i tak se o tom raději zmíním ještě tady.

_______________________________________________________________

 
Odkazy ke stažení:
MD5: 76472959d7b65714827fbb5358402d8c 

Verze 3.60 [základ, 623 MB]: Google Drive
Aktualizace na verzi 3.70 [29 MB]: odkaz zde

Oprava rychlého nárůstu únavy: odkaz zde
[Archiv po stažení rozbalte, gamedata složku překopírujte přes tu stávající a povolte přepis souborů.] 

                         Další odkazy: Seznam změn - Doplňky - Nejčastější dotazy

_______________________________________________________________

265 komentářů:

1 – 200 z 265   Novější›   Nejnovější»
Anonymní řekl(a)...

No nazdar! Nevím co napsat dřív . Nefunkční spánek , záhadně zmizevší modul z Predatora , občasné potulující se existence s naprosto nesmyslnou výkupní cenou čehokoliv , bez problémů hopkající šnorchl po zásahu do hlavy , místo baterky lejzrový ukazovátko , stalkerský oblek s parametry šusťákovky . . . a to jsem teprve na začátku Janova . Trnu , čeho se ještě dočkám . Tak si říkám , jestli by nebylo lepší vydání odložit a betatest nevynechat . Martin P.S. Ten zelenej balík s jídlem je pořád "nafurt" , ne natřikrát .

Datastor řekl(a)...

Já zase trnu z toho, kdo sem ještě napíše nějakou nepravdu. Ale vezmu to popořadě:

- Spánek: Funguje, ale asi sis nevšiml, že postava musí sama chtít spát (resp. se musí unavit).
- Modul z Predátora: Tady může jít o nějakou chybu ze základní hry, kdy občas mizely i doplňky ze zbraní. Předmět jsem ale v DMP nemazal a ani ho nijak neměnil (navíc při všech betatestech v letounu byl a kvůli němu jsem i přesouval Střelcův SIG).
- "Občas potulující se existence s naprosto nesmyslnou výkupní cenou čehokoliv": Chceš snad, aby ti postava za rezavějící Makarov dala sto tisíc?
- Baterka: Ta sice je redukovaná, ale znovu - co chceš? Aby osvítila polovinu mapy? Pokud ti nevyhovuje ta v DMP, stačí v gamedata\configs\models\ smazat nebo přejmenovat složku objects a rázem budeš mít tu, která byla v základní hře.
- Stalkerská vesta je jednou z těch úplně nejzákladnějších vest, co jdou sehnat. Navíc neprůstřelná vesta nezaručuje, že do tebe někdo vystřílí půl zásobníku a ty vesele vyskočíš, jako kdyby se nic nedělo.
- IRP balíček JE na tři použití, v inventáři nezůstává.

Mě zase napadlo, jestli by nebylo lepší si tyhle pseudokomentáře nechat od cesty, třeba si zkontrolovat, jestli splňuješ všechny předpoklady pro funkci modpacku, jestli sis vůbec pročetl instrukce a pak třeba něco napsat. A pokud by se ti to povedlo i nějak neuštěpačně, bylo by to o to lepší.

Mimochodem ještě malá poznámka - betatest probíhal dost masivně a došlo během něj k opravě asi šedesáti nedodělků, takže si pro příště podobnou zmínku o nevynechání betatestu nechej pro sebe. Díky.

Anonymní řekl(a)...

Daty mám takový problém. Při přepisování toho TRUE nebo FALSE se mi nechce uložit upravený soubor. Mám Win 7 a píše mi to, že přístup byl odepřen, nevíš co stím ? Děkuji.

Datastor řekl(a)...

Zkontroluj si, jestli u toho souboru nemáš aktivní zákaz přepisování (Vlastnosti -> Jen pro čtení). Kromě toho můžeš ten soubor nakopírovat třeba na plochu, tam ho upravit, přejmenovat původní v herní složce a místo něja nakopírovat ten, co jsi měnil. Zjistil jsem ale, že hra by data z modpacku měla načíst i bez úpravy fsgame.ltx, tak to můžeš zkusit i takhle.

Anonymní řekl(a)...

Děkuji za informaci :) A doplňky se instalují stejně jako u předchozího DMP ?

Anonymní řekl(a)...

1. Po třech dnech nebýt unaven? Tak to bych taky bral...
2. Modul v Predatoru byl , sebral jsem ho , ale nedonesl... Kde je , netuším.
3. Ty občasné existence mi naopak za Makarov nabízejí kolem 3 500 r , což se mi jeví jako nesmysl .
4. Baterku jsem si opravil , ikdyž jinak , to neřeš.
5. Dvojí škrábnutí od tarbíka a nebo cca dva zásahy z Makarova a oblek je ve žlutým? No to snad ne?
6. Nevím jak je to možné , ale u mě je to jinak.
Vzhledem k tomu , že můj koment je první , je v první větě slovo JEŠTĚ protimluv .
Co jsou podle Tebe "všechny předpoklady pro funkci modpacku". Instrukce čtu .
Jestli Ti vadí připomínky , beru to na vědomí . Nemáš zač. Martin

Datastor řekl(a)...

Martin:
Připomínky mi nevadí ani trochu, ale styl jejich psaní je kolikrát něco, co pisatel nebere v potaz. Klidně mi sepiš, na co narazíš, ale když většina věcí z toho, co jsi psal, u mě a dalších lidí funguje, tak vážně nemůžeš čekat, že ti na to něco řeknu.

Únava sama o sobě mi tři dny netrvala (ale ovlivňuje ji například pití energy drinků, i když v trochu omezenější míře, než v dřívější verzi). Což je vlastně i případ těch kádéček - rozhodně nejsou napořád a během hry jsem to několikrát testoval.

Vlastnosti obleků jsou něco, co pořád ještě nastavuju a co se oproti ostatním dílům předělává dost mizerně (jelikož v GSC kompletně měnili strukturu nejenom indikátorů v inventáři, ale i systém vlastností obecně). Navíc i když mám u dvou vest nějakou vlastnost nastavenou podobně (nebo dokonce identicky), ve hře se zobrazí jinak. Proto bych byl rád, kdybys to vzal na vědomí a hned nepoužíval fráze typu "nevynechávat betatest".

Předpoklady pro funkci modpacku jsou třeba ty, že si zkontroluješ verzi hry, MD5 hash a podobně.

___________

K instalaci doplňků: V popisu je většinou i návod, jak instalaci zvládnout a postup se oproti dřívějším dílům taky nemění (pokud to neuvedu přímo v textu, jako třeba v případě AtmosFearu).

Kallessin183 řekl(a)...

Ahoj, musím se klanět, nad tou hromadou práce co jsi (případně i daší lidi jako betatestři atd) udělal. Vyzkoušel jsem spoustu módů na Stalkery, ale DMP vede. Moc díky za tvojí práci..
Ukázal jsi mi, že Zóna mi ještě může něco nabídnout. Kallessin

Datastor řekl(a)...

Tak to mě skutečně těší, děkuju moc.

Anonymní řekl(a)...

pár postřehů 1.stalo se mi že u reznuté mp5 byla v inventáři posunutá ikona dolu. druhý nešel mi splnit mírovou cestou kvest pro Váňů, a osvobození Mitaje. musel jsem se vracet ve hře a nejdřív vyřešit tohle a až potom podraz na sultána a zabití boxera se získáním pda obchodníka povinnosti

Albert

VGer řekl(a)...

zdravím Daty.tož jak jsme tu řešili ten problém s tím zvukem 5.1,ten se mi nepodařilo vyřešit.jediné co se dá zkusit,tak virtuální repro 4.0 ale to jen zdvojí to stereo :-) a ještě jsem si všiml,že v Zatonu,když se mrknu na sultána,patří k Armádě,a Boxer a jeho kumpáni při útoku na tu opuštěnou loď jsou samotáři.ale to je jen takový detail :-) jinak fakt dobrá práce ;-)

Anonymní řekl(a)...

Mohu se zeptat kdy se můžeme těšit na doplňky pro atmosfear/abs nature ?

Anonymní řekl(a)...

ahoj, mám jeden dotaz - u zřícenýho vrtulníku v bažinách je krabice, ve který je puška na airsoft a kuličky... je ta zbraň důležitá pro nějakej úkol, nebo je to taková srandička na blbnutí ? dík
PS: smekám před tebou a tvým týmem - fakt parádní práce :)

Anonymní řekl(a)...

daty prosím ta takto sa ta mužem spýtat je DMP Altera 3.6 kontabilitní s absolute natur ?

Datastor řekl(a)...

Albert: K posunutí ikony klidně dojít mohlo, ale nejde o nic zásadního, co by nějak ovlivňovalo hratelnost - pokud teda samozřejmě nebyla někde useknutá. Úkol pro Váňu mírovou cestou splnit jde, ale jak už jsem psal v instrukcích, vrátil jsem systém reputace. Proto je potřeba si pořádně rozmyslet, komu hráč bude pomáhat a komu ne.

Petr Varyš: Sultán má nastavenou armádní frakci záměrně. Jde o preventivní opatření v případě, že si hráč znepřátelí bandity. Tehdy se totiž Sultán přepne stejně jako zbytek jeho frakce na nepřítele a tudíž se nejde dostat na Skadovsk. Původně jsem chtěl vytvořit celou novou frakci jenom pro něj, ale hra ten záznam nevzala a proto jsem nakonec musel použít frakci stávající.

Ad airsoft puška: Jde čistě jenom o easter egg. Jinak moc díky za chválu.

Ad AtmosFear/Absolute Nature: DMP bude kompatibilní až po vydání pluginů, a na nich momentálně pracuju.

Anonymní řekl(a)...

mimochodem jak lze upravit zdvih zbraně při střelbě, protože fn 2000 kope jak kalach a řekl bych i víc než by měl bullup kopat

ok dík za odpověd

albert

VGer řekl(a)...

dobrá,díky za info ;-) jinak ta airsoftka je super :-D

Anonymní řekl(a)...

Ahoj.
Datastor fakt velmi dobra praca. Som to zacal hrat tak ako predtim, no bol som milo prekvapeny, tie hrdzave zbrane, nove jedlo, parada.
Akurad co som postrehol je ze sa mi stalo ze ked som prechadzal zo zatonu do janova tak ked skoncil ten rozhovor z prepravcom tak mi hra spadla. spravilo mi to dva krat a na treti krat mi to naskocilo normalne a rozpraval som saz tim opravarom. Inak hra bezi normalne. A este jeden postreh, z tym spankom. Presiel som cely zaton, uzsom v janove, prechadzam do pripiate. Ale sa mi nepodarilo spat, cital som co si tu pial ze energi drink, ja som nepil ziadny, jem len konzervy, ale spat sa mi stalenepodarilo. Ale mne to nejak extra nevadi, v noci bludim okolo zakladni a likvidujem mutantou.
Dikes za tvoju pracu.

Kallessin183 řekl(a)...

Ahoj. Mám pár věcí k DMPčku.
1) S Profesional plus se opravdu často rozmýšlím, jestli jít do přestřelky, zdali neztratím víc munice než jich pak získám..

2) Mám problém se spánkem. Odehráno kolem 20 hodin a hodně herních dní, ale zatím mi ani jednou nešlo spát.. Energity nepoužívám..

3) Narazil jsem na problém s cenou černýho kabátu. Koupím ho ve Skadovsku a když pak loadnu hru zpět, má kabát super vysoký staty (všechny vlasnosti, které má normálně jsou na 100%) a cenu skoro 10 000.

Datastor řekl(a)...

Kabát jsem právě zkoušel a ani po pár načteních se cena nezvýšila, stejně jako tomu bylo u jeho statistik.

Co se týče spánku, tak jsem přišel na to, že míru únavy zřejmě ještě nějak dál ovlivňuje skript ke spacáku, takže se budu snažit to nějak vyřešit.

Kallessin183 řekl(a)...

Ještě taková malinkatá drobnost. Netuším jestli by to bylo možné udělat, případně jak těžké, ale byl bych nesmírně rád kdyby bylo možno kupovat šrouby. Včetně toho, že by něco vážily. Cena by nemusela být vysoká, ale ta neomezená zásoba šroubů a baterka co vydrží svítit pořád mi jako jediné trochu kazí dojem z jinak naprosto geniálního survivalu.

Datastor řekl(a)...

Tohle bych do DMP sice taky neskutečně rád dostal, ale bohužel to momentálně nejde. Početní omezení na šrouby jsem zkoušel už ve Stínu a hra katastroficky padala.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, mám problém s optikami od Gnomuse, když je chci ve hře, tak hra spadne už při načítání, pokud tam ale nejsou, tak hra šlape jak má. Dále ta lišta pro rychlé použití(lékárny, prášky jídlo atp.)m i funguje jenom z poloviny na další polovině se mi zobrazuje "nep" a i inventáři není možné měnit nabídku té lišty, protože inventář ji tam vůbec nemá. Jo a když zabijou Spartaka, tak po vyzvednutí odměny od Bearda hra spadne, pokud ale přežije, tak ne :) To bude asi zatím všechno :)

Datastor řekl(a)...

Pokud hra spadne (jak kvůli optikám, tak kvůli odměně od Vousáče), tak mi víc pomůže výpis z logu, než nahlášení. Každopádně se na to podívám, pokud se mi ty chyby povede u sebe zreplikovat.

Anonymní řekl(a)...

Daty klobouk dolů, skvělá práce.

A jen taková věcná-kde najdu mrtvého Senku? Dík

Voky84

Datastor řekl(a)...

Díky moc. Senkova poloha je vždycky generovaná náhodně a jde ho najít celkem na třech místech (a na všechny tě zavede obsah modulu z letounu, takže ho nemůžeš minout).

Kallessin183 řekl(a)...

Tak se musím omluvit. Chyba s černým kabátem nebyl problém DMP. Kamarád co si u mě chtěl vyzkoušet stalkera se hned necítíl na mistra s DMP a tak si zapnul trainer a unlimited armor. Teď jsem to zkusil. Ikdyž je trainer vypnutý, tak každý armor co si obleču má najednou staty na 100%. Takže se omlouvám.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím předně chci poděkovat za velký kus práce který odvádíš zadarmo pro radost nám všem. Odehrál jsem všechny stalkery s DMP, protože v původních verzích hry to mělo s tématikou stalkera stejný ledatak název a autor knihy se musel obracet v hrobu. DMP je pro mne nutnost stalo se drogou bez které by Zona nebyla Zonou. Altera 3.5 je pro mne velkým milým překvapením co mne motivuje ve Stalkerovi znovu bloudit pustinou. Věřím že časem doladíš i chybky jako spánek (chápu že hra respektive její zdrojáky háží klacky pod nohy) a nesrovnalosti s vestami a obleky kde mi možná některé věci připadají trošku nepřesné (odolnost obleků - nereálně malá když vememe v potaz poškození a cenu oprav, ano je to hardcore na stranu druhou se pak přestává úplně vyplácet bojovat to může být můj subjektivní názor člověka co se pohybuje v sektoru vojenství a pohlížím na to z moc reálného hlediska). To nic nemění na tom že oproti originálu jsi vytvořil dá se říci samostatnou hru díky které by dnes GSC možná ještě fungovalo a pracovalo na STALKER 2 jak původně plánovali. Bohužel GSC nebylo pod tvou taktovkou a dopadlo jak dopadlo. Přeju hodně úspěchů jak v modingu tak životě. Dok.

VGer řekl(a)...

zdravím Daty.ještě jsem narazil na takový menší problém s Glockem,když si jej vylepším na automatickou střelbu,tak ji pak nemůžu zapnout.jen jednotlivé rány

Datastor řekl(a)...

Dok: Díky moc za chválu, ale ani s DMP se Stalker nedá považovat za herní ztvárnění knížky nebo filmu, to rozhodně ne. Takhle ta herní trilogie ostatně ani nebyla pojatá.

Se spánkem se doufám něco bude dát udělat. Vesty momentálně testuju, ale jak už jsem psal minule, nebudu z nich dělat výbavu, která bez opravy vystačí až do konce hry a nehne s ní ani dvacet přestřelek.

Petr Varyš: Vydám k tomu malou zkušební aktualizaci. Zkušební proto, že bude obsahovat i úpravu neprůstřelnosti vest (respektive zobrazení vlastností v inventáři). Konečně se mi totiž povedlo přijít na to, z čeho všeho si hra načítá údaje (a ze strany GSC byla tahle změna oproti předchozím dílům abnormálně stupidní).

Kallessin183 řekl(a)...

Sice to neni o problémech s DMP, ani jak funguje, ale snad to pobaví nebo zaujme.
Před chvílí jsem se dostal do bitky na ploše asi 100 x 100 metrů, kde po sobě pálilo kolem 25 stralkerů a banditů. Nechtěně jsem při tom zasáhl i hlídku na Skadovsku. Tzn. od této chvíle mám zapovězený přístup do lodi, k obchodníkům a doktorovi, technika nevyjímaje. Opravdu mě zajímá jak dlouho ještě přežiju.

Datastor řekl(a)...

Takhle hra funguje normálně i v základní verzi. Stačí jenom počkat pár herních dní a negativní reputace se znovu stornuje (tudíž se i obnoví přístup na Skadovsk).

Anonymní řekl(a)...

nemůžu sehnat rg-6, rpg-7, g3a3 jsou tam ? jsem už na konci hry a už je i po odletu mixérů

Albert

Datastor řekl(a)...

G3A3 je smazaná a těžší zbraně jde získat v případě, kdy sympatizuješ s Povinností (případně je jde objednat u Šikuly).

Anonymní řekl(a)...

a já se tak na g3 těšil, jinak težké zbraně mi nejde sehnat nikde. Duty spolupracuji už jenom z principu


Albert

Datastor řekl(a)...

Nezapomeň, že pro Povinnost musíš splnit i všechny jejich postranní úkoly (odevzdání PDA, obsazení skrýše a podobně).

Anonymní řekl(a)...

já starý povinnosťák udělám všechno a stejně nic a to jsem odevzdal úplně vše. nešla by ta g3a3 nějak vrátit pokud to teda nepadalo, plus nemůžu sehnat munici do m14

Albert

Anonymní řekl(a)...

abych dospamoval, mám problém s kompasem, nějak mi nejde splnit úkol , ať dělám co dělám nedostanu ocenění za pomoc vosáči či sultánu. Myslím, že tam byla zmíňka odolal jsi svodům sultána

Datastor řekl(a)...

G3 vracet nebudu kvůli problémům s modelem. Ohledně ocenění ti toho poradit moc nedokážu - ocenění se odvíjí od toho, ke komu ses přidal během útoku na Ševčenko a nijak jsem průběh získávání neměnil, takže by měly platit postupy z původní hry.

7.62x51 náboje budou k dispozici v aktualizaci, ale místo FAMASu (alespoň momentálně - navíc u něj stejně chybí animace nabíjení, takže tuhle zbraň bych stejně nejspíš vyřazoval).

Kallessin183 řekl(a)...

Tak jsem po třech herních dnech umřel na vykrvácení. Úkryt v podobě doupětě kontrolora taky nebyl nejlepší :)

Začínám znovu a musím se ptát. To jsou ti stalkeři sebevrazi? Už mi prošlo rukama 7 brokovnic a ani jeden náboj.. fakt nechápu.

Skvělá práce. Málem se bojím opustit Skadovsk :)

Na závěr malý dotaz, jak je to tady s anomáliema? Docela by mě bavilo házet šrouby kamkoli se hnu, jestli do nějaký nešlápnu, místo těhle pevný anomálních polí.

Datastor řekl(a)...

Professional Pack :). Nijak jinak se ve Stalkerech bohužel nedostatek nábojů simulovat nedá (a vlastně ani v dalších hrách, vzhledem k přesile NPC).

Anomální pole v GSC použili kvůli dynamičtějším spawnům postav a mutantů, díky čemuž nedochází k tomu, že třeba přijdeš doprostřed palouku a najdeš tam dvacet mrtvol vedle Masomlejnku (což se občas dělo třeba ve Stínu). Samozřejmě, že by se další anomálie do levelů přidat daly, ale rozhodně by to nebyl nejlepší nápad.

Anonymní řekl(a)...

Tak k těm náhodným anomáliím bych se i přidal za předpokladu že by se jednalo o opravdu výjmečný a ojedinělý jev (jak říká Datastor ve velkém množství by to bylo opravdu škodlivé) kdy by se jednalo například pouze o jednu maličkou anomálii která by se náhodně objevovala v sektoru určité oblasti (případně oblastí pro větší obtížnost), myslím si že hodně lidí by to probralo z apatie při cestování, stávalo se mi že občas už jsem měl veškeré lokace tak našprtané že jsem šel dá se říci po čuchu a Zona i v knihách byla známá právě proměnlivostí což se autorům od GSC nepodařilo chápu že hra a kniha či film spolu nemají prakticky nic moc společného i přesto si myslím že tohle by posunulo Alteru o kousek dál i za cenu že by občas nějaké NPCčko v anomálii zařvalo.

Kallessin183 řekl(a)...

Tuhle ideu mám z jedničky. Jeden mod, jméno po mě nechtějt (ale zkusím ho dohledat), totiž po každý emisi změnil pozici anomálií. Samosebou se určitý místa neměnily. Např druhý podchod pod železnicí, ale třeba v Kordonu se měnila pozice u tak 5 anomálií. Nachodil jsem se tam třeba X hodin, přišla emise a zase na začátku.
Ohledně těch mrtvol si toho už moc nepamatuju, jen jsem jednou doslova potil krev, když jsem utíkal před upírem a musel před sebe házet šrouby - o život.

Kallessin183 řekl(a)...

AMK mod.

tady je odkaz s popisem:

http://stalker.filefront.com/file/AMK_Mod_v14;109587

Dymanic anomalies system

1.4 introduce the completely new dynamic anomalies system:
-now anomalies appear in almost completely random places, not in strictly fixed positions,
like in 1.3.1 (but - they do not appear near quest NPC and other important zones)
-anomalies quantity and behaviour depends on the Blowout - for example, immediately go
into the zone right after the Blowout is extremely dangerous - anomalies arose everywhere,
it is necessary to be extremely carefully - but, if we'll wait for a some time (maybe, half of

the day - depends on Blowout interval setting), a quantity of anomalies will gradually
decrease. Theit quantity will drop to a minimum level right before the next Blowout.

Datastor řekl(a)...

Jak už jsem psal, i v AMK tohle byl problém a ne zrovna žřídka docházelo k tomu, že do anomálie napochodovala nějaká postava (a klidně i příběhová). Nápad je to fajn, to ne že ne, ale v tomhle případě radši dám přednost stabilitě.

Kallessin183 řekl(a)...

DMP je luxusní mod jako takový, tohle (baterka, šrouby, anomálie) jsou jen drobnosti. Navíc je to Zóna a tam člověk nikdy nemůže mít všechno co chce, i když mě by teď bohatě stačilo deset patron do brokovnice.


(máš představu kolik času /hodin,dní/ trvalo vytvoření všech tří DMPček?)

Datastor řekl(a)...

To jsem si vážně nezapisoval, ale vzhledem k tomu, že úplně první DMP vzniklo někdy v roce 2007, tak to bude víc než dlouho :).

Kallessin183 řekl(a)...

Tak jsem tu zas, poté co mám za sebou tak 50% hry. Mám pár postřehů z nichž jeden je více než podstatný.

Když jsem totiž instaloval DMP, nakopírovat Gamedata není problém ale instalace "obtížnosti" mi udělal jistý nemiý problém. Stalkery mám všechny na steamu. Podle původní cesty jsem pochopil že musím ukázat cestu k složce gamedata. To jsem udělal, ale jaké bylo mé rozčarování, když jsem po první výpravě nasbíral munice na likvidaci celýho Skadovsku. Navíc mi obchodníci zvesela nabízeli munici a nebyl problém najít u mrtvol i 10!!! patron do brokovnice. Došlo mi, že něco není v pořádku a několikrát jsem znovu nainstaloval Proffesional plus. Stále nic. Problém byl v tom, že když jsem vybral přímo složku Gamedata instalátor mi vytvořil uvnitř ještě jednu a tam teprve obtížnost nainstaloval. Vzal jsem tedy soubory a správně je přemístil. Ani pak mi ovšem kromě zmizení munice u obchodníků padalo moc munice. Nakonec jsem zjistil že já musím (nevim jestli měl někdo další stejný problém), nejdřív někam, třeba na plochu přesunout Gamedata, pak nainstalovat prof. plus a to celé teprve dát do složky stalkera. Od té doby už vše funguje v pořádku.

Nevím jak, případně jestli by to šlo, ale po určité době (u mě přesun do janova) už mám zase dost munice i peněz na nákup lepších zbraní a munice skoro dostatek. Abych to uvedl přesně. Pumpovací brokovnice a asi 70 ran. Fort 12 a 40 ran, černý plášť a hordy zdravotnických potřeb. K tomu skoro 30 000 rublů. Prostě jestli by nešlo zvednout ceny v Janově, třeba kvůli vyšším nákladům na dovážku dál do Zóny.

Jina mě potrápili takové ty základní problémy samotné hry, že můžu likvidovat bandity v řadě vedle sebe a nehnou ani brvou. Když pak mám zlikvidovat žoldáky v čističce, tak sejmu jednoho nožem a všichni se na mě vrhnou, ale to je problém samotné hry, ne modu.

JInak musím opět uznale pokývat, protože s plně funkčním DMp se Stalker stal opět výzvou hodnou pokoření. Sice si tady netroufnu udělat to c jedničce, kde jsem dohrál hru jen s makarovem.

Plus mám jednu otázku. Jak moc se bude lišit hra přidám-li se k jedné či druhé frakci.

Na závěr děkuju za ten obří kus práce co máš za sebou. Sám jsem se pokoušel o podbný věci, ale nadšení brzo vyschlo. Díky a ještě jednou díky za tvoji vytrvalost a cit pro rovnováhu stanovenou lépe než jakémkoliv jiném modu.



PS: Pardon za chyby píšu jak vepř.

Datastor řekl(a)...

Nazdar a díky moc za chválu i za zájem.

Aplikace Professional režimu byla popsaná rovnou v instalátoru, včetně poznámky, že je potřeba soubory instalovat do hlavní herní složky (ne do gamedata adresáře). Stejně tak to platí v případě pořadí instalace - výběr režimů je jenom doplňující možnost, proto je potřeba zahájit instalaci až po nakopírování základní gamedata složky s modpackem.

Časem se rozhodně k munici dostaneš, ale tady nemám moc možností, jak to víc ovlivnit (a zase nejde omezit výbavu tak razantně, aby všechny postavy měly jenom Makarov s Kalašnikovem). Každopádně Professional Pack je pořád ještě konceptem, co chci dál rozvíjet (a mile mě překvapilo, kolik hráčů po něm hned sáhlo... to je jedině dobře).

Neutralita banditů je něco, co se mi nelíbilo už od prvního hraní, ale co bohužel nikdy nepůjde stoprocentně upravit. V GSC se takhle rozhodli kvůli asi třem vedlejším misím a nějak ignorovali zbytek hry. I tady mám ale jeden nápad, jak by se to (doufám) dalo aspoň z větší části obejít.

Hra jako taková se po připojení k frakci nijak zásadně lišit nebude, akorát se změní výbava u Havajce a díky tomu ti nabídne zbraně, co bys jako neutrál buďto nezískal a nebo získal jenom hodně obtížně.

Unknown řekl(a)...

Jde někde změnit cenu cestování?

Kallessin183 řekl(a)...

Díky za odpověď.

S tou municí to chápu. Představa monolitu vybaveného zrezlými makarovi je dost úsměvná.

Co se týče badnitů jsem "rád" že nejsou neutrální poté co jich dvacet zastřelím. Sice jsem díky tomu narazil jednou na problém že mě odstřelily přímo ve Skadovsku, ale bylo to jen jednou, jinak se uvnitř chovají výborně. Až když vylezu ven jdou po mě. Občas v dost choulostivých situacích (př. přestřelka před Skadovskem na začátku emise - k doktorovi jsem dobehl napůl mrtvý a totálně ozářený)

No ať už jsem na tom, aspoň z mého pohledu, jakkoliv dobře. Mám pocit že Pripyat mi ukáže, že na tm tak dobře nejsem. I v základní hře jsem se v v tom mrtvým městě necítil jako hrdina.
Ostatně práve z Pripyatě mám jeden z nejsilnějších zážitků co se stralkera týká. Nevim už přesně kde to je, ale na jednom místě prorůstá panelák takový prapodivný strom, na který se dá vyšplhat. Když jsem vylezl až nahoru k okraji střechy sešli se dole asi 4 monoliťáci. Na tom stromě jsem zůstal snad dvě hodiny reálnýho času, než odešli a já mohl slézt.

No každopádně snažím se to dotáhnout do zdárného konce abych mohl okusit další dva díly. Hodně se těším na Clear sky. Ten jsem ještě nikdy nehrál, takže rovnou s DMP no to bude zlý.

Kallessin183 řekl(a)...

Jde, nalezením map v jednom z havarovaných vrtulníků, které předáš Pilotovi.

Anonymní řekl(a)...

spanok nefunguje vôbec ani spacak,hram to už asi týžden.a ceny sa mi furt zvyšujú čím viac ocenení mám tým je všetko drahšie a malo by byt lacnejšie aj u sovy aj u havajca....som priatel slobody a napr cz 75 som na zaciatku kupil za 7000 a teraz za 16 000....to je uplna kravina.a šila čo má mat najdrahšie a najlepšie veci je lacnejší ako ostatný obchodníci a o dost.SEVAu šily za 30 000 a u havajca za 45 000.ak je to chyba tak beriem...ale ak si to tak myslel tak je to hovadina lebo z toho vyplýva že je lepšie nedostat žiadne ocenenie

Datastor řekl(a)...

To navyšování cen stačilo zmínit jednou, ne to pořád dokola opakovat. Podívám se na to (a mám pocit, že jde o problém už od základní hry, soudě podle náhledu do originálních souborů).

Ke spacáku nemám, co bych dodal. Stačí se podívat na video.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj ahoj, mám odehráno pořádnou várku hodin a zde pár postřehů:

- AK 74 "Divizní" a i jiné mají chybný model AK 47 (nejedná se o AK 74), chápu že je to asi způsobeno Arsenal modem nebo přetexturováním. AK 74 střílí jinou munici než AK 47 a od pohledu mě to tříská do očí, nevím zda byl chybný model už v samotné hře hraji jen s DMP.

- Výměna součástek u tebou přidané brokovnice za polymerové zvyšuje odolnost... no.. polymer je druh tvrzeného plastu (slitek) rozhodně nevydrží více než kovové součástky tato úprava by tedy měla maximálně snižovat váhu zbraně a ne zvyšovat odolnost.

- U AKSU 74 není vidět nasazený tlumič.

- Spánek nefunguje jak má ale to už se tu řeší bambilionkrát.

- Nevyvážené ceny úprav, absolutně přehnaná demotivace si vůbec mazlit kvéry.

- Nevyvážené ceny úprav výstroje a taktického vybavení.

Těchto nesrovnalostí se zbraněmi a chybek je bohužel tolik (ano jsem rýpal a perfekcionista nicméně u hry kde jsou zbraně hlavní element to ani jinak z mé strany nejde), že mne to donutilo přejít na starší verze DMP před Alterou. Je to vcelku škoda protože Altera přinesla hodně dobrých nápadů, respektive jsi v ní přinesl ty ;). Hlavně to neber jako nějakou krkolomnou kritiku nebo odrazování od skvělé práce, tu odvádíš a nelze to popřít. Jen pro mne osobně jako pro milovníka zbraní je Altera prozatím spíše vzdálenou metou kterou je potřeba doladit, což je paradox vzhledem k tomu že předešlá DMP mne naopak utvrzovala v tom že zbraním hovíš a podle mne je to spíš asi jen náhodný ale vcelku zásadní úlet. No uvidíme každopádně ať ti tvá práce jde hezky od ruky. Jsi jeden z mála moderů co naslouchá svému okolí a vnímá jejich připomínky a prosby.

Anonymní řekl(a)...

nie to navyšovanie neni v hre ale v novom modpacku,hral som všetky staré a tam to išlo pekne ako má len tu je to opačne.a tie ceny ako písal aj tuto kolega vyššie su moc prehnané.dat 80 000 za upravu pištola je neskutočne moc a tým pádom nemám vôbec dôvod vylepšovat zbrane,seriem na to a beham s orginalom lebo aj ten funguje.

Datastor řekl(a)...

V tomhle případě by mi spíš pomohlo konkrétní zmínění toho, co je údajně špatně nebo by si zasloužilo vyvážit líp. Nechtěl jsem upgrady koncipovat tak, aby je šlo bez větších problémů aplikovat na pět zbraní naráz, ale aby bylo potřeba si jejich koupi promyslet. Ostatně v prostředí, kde se Stalker odehrává, by asi těžko někdo do kvéru vrtal za dvě nebo tři stovky.


Na ceny výbavy jsem oproti původním verzím nijak zásadně nesahal, případně to byly změny minimální a například u AK74 si sice uvědomuju, že 47 a 74 používaly rozdílnou munici, ale další modely momentálně nejsou (a asi ani nebudou, i když jednu náhradu chci momentálně zkoušet). Šlo hlavně o to, nahradit základní GSC model, co vypadal jak plastová hračka z tržnice.

Popisy vylepšení jsem bral podle původního znění, kde měly tyhle popisy taky. Ale přímo ten popis k polymerům předělám, to nebude problém.

Spánek nefunguje s AtmosFearem, jak jsem dneska zjistil a povedlo se mi ho upravit (ale ještě pořád potřebuju pár dní k otestování).

Datastor řekl(a)...

Jinak ještě k těm upgradům v dalším příspěvku - nikdo tě přece nenutí vylepšovat tu zbraň na maximum. Spousta vylepšení je už od prvního vydání hry spíš jenom do počtu a stačí si vybrat ty upgrady, co opravdu využiješ. Ne se pak dívat do inventáře, že máš u dvou pistolí vylepšení na maximu, co hra nabízí.

Kallessin183 řekl(a)...

K tomu co tu odznělo. Ta vylepšení mi přijdou rozumná. K čemu taky člověk potřebuje u makarova (příklad) vylepšení plochosti letu kulky. Moje vylešení se v zásadě týkala kromě jedné výjimky, jen zvětšení zásobníku.

A problém s cenama jsem zatím nezaznamenal. Od určité doby sice moc nanakupuju, ale myslím, že jestli tam byl rozdíl, tak minimální. Momentálně se cyhstám na cestu do Pripyatě, takže mám slušnou část hry za sebou.

Datastor řekl(a)...

Asi tak. V DMP jsou vlastnosti zbraní přece jenom odlišnější a vždycky jsou upgrady, co budou mít větší prioritu, než ostatní. Nebudu vrážet tři tisíce do snížení váhy u všech pistolí, co mám v batohu, když stejně využiju jednu nebo maximálně dvě (podle toho, kolik zrovna budu mít nábojů).

Sice můžu udělat doplněk na snížení pořizovacích cen, ale ten by se asi beztak týkal jenom pistolí. U pušek mi ceny nepřijdou nijak přes rámec a hlavně nechci kopírovat základní hru bez modů, kdy se dalo vylepšit na maximum úplně všechno a hráč beztak ještě měl spoustu peněz v záloze. Pak se z tohohle prvku stává docela zbytečnost.

Anonymní řekl(a)...

Pod tohle se rád podepíšu, jen mám menší problém. Všiml jsem si že se zde zmiňovali spacáky a nějaké přídělové dávky jídla. Ani jedno se mi ve hře nevyskytuje mod i volba režimu je nainstalována správně protože hra vykazuje vše jak má včetně nemožnosti nákupu munice u obchodníků.Hodně elementů Altery mi ale i přesto neběží, nic konkrétnějšího asi neřeknu, zkoušel jsem všechny postupy, kontroloval složku gamedata za zadávám správně postupně cestu do adresáře (i to zda se mi neudělá podsložka gamedata v již existující) ne vše v pořádku o čemž svědčí i nápis v menu Professional plus. Další co sem zaznamenal že mi absolutně nefunguje je kontaminace potravin a to i když setrvám dlouhou dobu v kontaminované zoně. Netuším jaké jsou časy ke kontaminaci jednotlivých potravin. Má tu někdo podobný problém nebo mohl by někdo tušit čím to je. Ohledně počítačů a modifikací nejsem laik všechny DMP jsem měl bez problémů ale u Altery mi připadá že mi nejde veškerý obsah. Děkuji za váš čas a skvělou práci.

Kallessin183 řekl(a)...

Před chvílí jsem zkoušel spánek. nejenže je tedy DMP výborný mod, ale jeho tvůrce bude asi kouzelník. Předtím nic nešlo. Zkoušel jsem postel, spacák, tablety na usnutí a nic. Kouknu na video se spacákem a vše funguje... neuvěřitelné :)

Jedna pro mě zajímavá věc. Nakonec jsem vyzkoušel složení výbavy přístupné u havajce v závislosti na náklonosti jedné nebo druhé frakce. Takže momentálně jsem pířtelem Povinosti přestože s jejich myšlenkami nesouhlasím, ale mají pro mě daleko zajímavější výbavu..

A KONEČNĚ JSEM NA TO NEZAPOMNĚL. V článku máš na obrázku maskovaný AKčko. Když ho ale u havajce koupím, dostanu obyčejný. Problém nebo účel? Netuším, ale už jsem se na to chtěl párkrát zeptat, jen jsem zapomněl.

K polsednímu komentu: Spacák je dostupný až v pozdější fázi hry. U mě to bylo po splnění všech úkolů v Zatonu. Vojenské dávky tam taky jsou, jen opět až trochu později. A potraviny se mi znehodnotí až když jsem v radiaci s červeným označením, nebo i slabší, ale musím tam být dlouho. Nejvíc se mi to stávalo u vraků aut, nebo podbný míst, anomální pole ne vždy účinkují.
Ale ber v potaz, že jsem jen další hráč, tvůrce bude vědět víc.

Datastor řekl(a)...

Přesně tak, kontaminace jídla se odvíjí od míry radiace v okolí a od doby setrvání. Dobře se to dá vyzkoušet hned u vraku dodávky (od Skadovsku směrem k dokům). V případě chleba trvá kontaminace zhruba patnáct vteřin. Stejně tak jde radioaktivní jídlo najít u zombií.

Spacák podle posledních zjištění skutečně nefungoval, ale jenom po nainstalování AtmosFear pluginu, což jsem vyřešil a dodám opravu v nadcházejícím updatu (čistá verze DMP touhle vadou netrpěla). K updatu se ostatně váže ještě pár dalších věcí, včetně AK74 s kamufláží. Základní modely kalašnikovů chci nahradit za lepší, ale ty bohužel nebyly kompatibilní s animační sadou u kamuflážního. Proto jsem verzi ze screenshotu provizorně nahradil za obyčejnou a po instalaci updatu bude k mání samostatná verze s vlastním vzhledem (akorát bez kamufláže). V případě, kdy by si hráč koupil dřívější kamuflážní verzi a potom nainstaloval aktualizaci, hra by spadla.

Každá frakce má nějakou svoji vlastní výbavu - Povinnost využívá převážně zbraně z Ruska, Svoboda preferuje NATO výbavu. Pak už záleží na hráči, čemu dá přednost a ke komu se připojí.

Unknown řekl(a)...

Ahoj.
Datastor mam na teba jednu otazku.
{ Asi by som to sem nemal pisat ale chcel by som tvoju radu.}
Hram COP a dal som si tam mod SGM 2.2 a chcel by som vediet ked si od teba s doplnkou stiahnem AtmosFear 3, ze ci mi to bude fungovat. Teda ci mi nebude padat hra.

Dakujem.

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
doplňky jsou přímo a výhradně pro DMP, takže v ostatních modifikacích ti fungovat nebudou.

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...

Oprava:

Jen se vrátím k tomu spacáku ten spacák nefungoval ani an úplně čisté instalaci hry (nově nainstalované COP, předtím vyčištěné registry i tempfiles co si po PC hra vytvoří). Jídlo se mi také nekontaminuje i kdybych byl v radioaktivní zóně třeba minutu a geigerúv počítač mi řval jako prokopnutej fotbalista. Vše je správně, u kupců také nemám munici ke koupi, zbraně jsou tu nové a podobně ale spacák ani kontaminace nejede. Pro jistotu jsem DMP aplikoval na úplně čistou verzi COP přesně dle návodu, (i volba verze je správně jako u kolegů o tom mluví i nápis v menu) bohužel ani to nic nezměnilo. Sám to nechápu ale jak vidím nejsem jediný kdo tyhle problémy řeší, už sem se bál že jsem jenom antitalent ale pravda je že když jsem kdysi dělal mody do TES IV Oblivion bylo by smutné kdybych nedokázal nějaký mod správně rozchodit. Děkuji za případné rady nebo řešení problému. Jinak super práce Daty už teď si Alteru užívám naplno i bez zmiňovaných věcí.

PS: Co jsem ještě zjistil tak se mi ve hře neukazují ani potravinové dávky přitom fazole a podobně ve hře normálně jsou. Hlava mi to nebre, i složka gamedata je správně a volba režimu je taktéž vložena jak má... nevím.

Kallessin183 řekl(a)...

Tak a je odheráno.

V celé Pripyati jsem narazil na jediný problém. V budově nad labem 8 mi neskutečně padaly fps a celá hra se složil asi 15x. Po nahození generátoru bez jediného záškubu. Ovšem mám pocit že to bude spíš chyba v základní hře.

Přímo k samotnému závěru. Už cesta podzemním tunelem byla velice zábavná, protože jsem omylem odsouhlasil odchod. Tou dobou značně dorubán po dlouhý výpravě, jsem měl u sebe asi 10 .357 a revolver a AK s jedním zásobníkem, plus hromadu veteše. A abych nezapomněl, v kapse se mi válelo asi dvacet tisíc na vylepšení SEVY. Cestu jsem přežil krvácející s nožem v ruce - výbuch anomálie mi někam zahodil revolver a další munice do AK nebyla.


Nyní k závěru. Bylo až zarážející že mám na sobě stejnou výbavu jako když jsem hrál CoP poprvé. Exoskeleton, v jedné ruce Gauss pušku a v druhé kulomet. Pro jistotu ještě můj věrný žrout automatický glock.

Nebýt hodně štěstí a hordy výborných experimentálních líkárniček, asi by odletěl jen Strelok (takhle se mi líbí mnohem víc než jako Střelec).

Jediné co mě teď mrzí je, že si pamatuju jak projít jednotlivé úkoly a znovuhratelnost proto těžce trpí. Pak jsem si ale všiml záložky Doplňky na tvých stránkách a hned mi bylo jasné, že s pohledem skrz průzory to bude určitě jiný :) a jede se znova.

Jen tak mimochodem, kde mám sakra najít NATO munici? Rád bych se přidal spíš ke Svobodě, ale dostupnost AK munice je prostě lepší.

Datastor řekl(a)...

Rostislav Pěkný:
Při betatestu mi nikdo žádnou takovou chybu nehlásil a i mně fungovalo všechno dobře, takže se nemám moc od čeho odrazit. Ty předměty se ve hře vůbec nezobrazí a nebo zobrazí, ale nejdou použít? Jinak jenom ještě dodám, že třeba u spacáku je potřeba, aby se postava unavila (což platí i pro regulérní postele v táborech).

Filip Kyksa:
1) Propady může zaviňovat psi záření na střeše nebo počet mrtvol před nahozením generátoru - ale to opravit bohužel nejde.
2) PKM spolu s Gauss puškou ve hře zůstat musí (Gausska souvisí s hlavním úkolem, PKM ti předá Zulus po záchraně u školy). Na exoskeleton půjde našetřit vždycky; to bych ho musel tak dvojnásobně zdražit.
3) NATO munice jde objednat od Šikuly. Pokud máš dostatek peněz, můžeš těch objednávek vyřídit hned několik.

Unknown řekl(a)...

Právěže se ani nezobrazují Daty to je to co mě zaráží, přitom veškeré konfigy, scripty, nastavení mechanismů u kupců sedí. Za celou hru (dohráno i se všemi side questy) sem nenarzil ani na žrádelní balík ani na spacák. Ale přitom zbraně a vše co ve hře být má je podle mne správně. Stejnětak to ozařování, ještě jsem se díval že script v DMP je (ano já vím že je to logické když jsi ho tam dával) ale přece... než abych zjistil že je to nějaká blbost raději se podívám no ne? Bohužel vše je jak má. Ale tyto tři věci spacák, žrádelna a ozařování mi ze záhadného důvodu nefungují (vůbec se ve hře nevyskytují). Podotýkám že kromě DMP nebylo s COP nijak manipulováno nebo cokoliv změněno. Jsem docela v koncích protože fakt nevím jak k tomuhle může docházet, zkusil jsem i 3x reinstal celé hry a načisto tam dát DMP následně volbu režimu vše proběhne jak má v menu je i konkrétní režim co si zvolím a bez efektu. Stejný problém.

Unknown řekl(a)...

Jinak ke spánku jak tu píšeš o tom že postava musí být unavená, postavu jsem neměl unavenou pomalu ani v polovině odehraného Janova a to jsem nevypil jediný energy drink ani nešel jedinkrát spát. Ale to jak jsem koukal tu řešil každý druhý, takže to je spíše globální problém ve starých DMP to nezlobí. Navíc mi je jasné že tyhle mouchy vychytáváš za běhu a není to žádná legrace :) trošku to otravuje například při questu na Chimeru kdy ani po snězení dvou platíček léku postava spát nechtěla a musel jsem chtě nechtě čekat u monitoru jak truhlík na tři ráno ale to se dá přežít :) Jooo tady mě vždy zamrzí že tu není Waiting systém jako v TES IV Oblivion kdy člověk pokud nebyli poblíž nepřátelé mohl zrychlit čas u čekacích questů nutnost. U obědnávek u šikuly by to taky bodlo protože čekat an jeden kvér pomalu den reálného času :/ zase takový nadšenec nejsem :D

Unknown řekl(a)...

PS: Jen mne napadlo jedno řešení celého problému spaní, úplně stáhnout nutnost čekat až se postava unaví a využít spánek opravdu ve stylu TES jako možnost urychlovat čas s tím že by se neobnovovalo zdraví (to by šlo jen lékárnama nebo u doktora) myslím si že mi dá dost lidí za pravdu že spánek ani jiný účel než urychlování dnů nebo čekání na časové questy v COP neměl. Alespoň u mne tomu tak bylo a asi i bude. Je to ale čistě můj úhel pohledu a nikomu ho nenutím.

Sub_Zero řekl(a)...

Ahoj Daty. Prosím o radu. Trošku si vyzuelně upravuji obleky ve tvém modu. Nemohu ale nikde najít texturu k obleku "oblek strážce svobody"? Je to tento?
-act_stalker_freehe
Když jej upravím tak se ve hře neprojeví.
Díky za radu :-)
Petr

Kallessin183 řekl(a)...

Doplnění k té výbavě. To, že jsem ji měl nepovažuju za nic špatnýho. V základní hře bych za stejné úsilí mohl exzáčema vybavit všechny vojáky. Bylo to spíš tak, že jsem si myslel, že s tak dobrým vybavením bude evakuace jen procházka růžovým sadem. Ono právě likvidace Monolitu při cestě ke generátoru ukázala nespornou výhodu kulometné palby podpořené 100ranným zásobníkem.

Rostislav Pěkný:
Rada těm práškům na spaní. Mě zabrali až tři nebo víc a energit jsem použil za celou hru jen jednou nebo dvakrát.

A ten systém, u spánku se mi docela líbí. Pro mě byl stejně spánek hlavně věcí RP.

Datastor řekl(a)...

Sub_Zero - freehe je ke Strážci Svobody, ale tuhle vestu může nosit jenom hráč (pro NPC se používá jiná textura - mám pocit, že act_stalker_freedom_2).

Spánek jsem jinak už upravil a momentálně dokončuju testování updatu. Přinese toho totiž trochu víc, než jsem původně plánoval.

Unknown řekl(a)...

Děkuji za rychlé reakce, tak já se moc těším na update je klidně možné že se vyřeší i ty moje záhadné nefungující featurky ve hře. Chápu že problém jednotlivce vždy zavání chybou uživatele (mě) a ani já to nedokážu vyloučit. Ale pravda je že jsem zkusil vše a nepovažuji se za člověka co si začne zoufat když vidí nějaký problém... projížděl jsem i všechny scripty, configy kousek po kousku ale nenašel jsem příčinu proč... Asi holt Zona nechce aby se mi jídlo kazilo budiž mi to přáno :)) Každopádně ti moc děkuju za tvou snahu i čas.

Anonymní řekl(a)...

zdarek,v configoch som nešiel text. dokument na HK 416,HK 417 a SR25.su tie pušky v hre alebo je to len niečo s texturami,hru som prešiel za svobodu a nikde som ich nenašiel ani nekupil.PS prosimta uprav ten spánok tak aby to nevyžadovalo unavenie ani nič...proste spánok ala TES.dik

Datastor řekl(a)...

Tyhle zbraně ve hře nejsou, texty k nim zůstaly z dřívějších verzí. Spánek zůstane tak jak je, ale jak už jsem psal, upravil jsem dobu únavy na zhruba dvanáct herních hodin. Pokud hráč bude potřebovat spát i když postava unavená nebude, může si za pár rublů koupit prášky.

Sub_Zero řekl(a)...

Díky Daty.

Anonymní řekl(a)...

Zdravím daty

Dal jsem si tedy tvůj DMP do stalkera, včetně doplňků atd. ale po zadání nové hry, kdy si vyberu obtížnost a pokračuji, to okamžitě při startu načítání spadne. Výpis z logu zde, co jsem pochopil má to asi něco společného s doplňkem na zelenou optiku co jsem si tam dal:

FATAL ERROR

[error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index)
[error]Function : CUIXmlInit::InitWindow
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrGame\ui\UIXmlInit.cpp
[error]Line : 80
[error]Description : XML node not found
[error]Argument 0 : wpn_crosshair_m16
[error]Argument 1 : ui\scopes_16.xml


stack trace:

Kallessin183 řekl(a)...

Zdravím, měl jsem stejný problém. V mém případě to byly taky optiky. Bez nich to šlape výborně.

Datastor řekl(a)...

Doplněk jsem právě aktualizoval, takže ho stačí stáhnout znovu a hra by pak měla už fungovat bez problémů.

Anonymní řekl(a)...

díky daty :)

Anonymní řekl(a)...

Tak jak jsem to rozjel, tak DMP je parádní! Je to nádherný. Jak má člověk AtmosFear a Absolute Nature tak je to masakr krásný.

Ale jedna závada mi vadí.. a nenašel jsem kde bych to mohl změnit, ani nevím zda je to DMPčkem nebo doplňkem:
Čas plyne strašně pomalu, snad podle reálného času, a to mi nevyhovuje... to snad nezažiju ani 1 blowoud, protože u toho nesedím celé odpoledne. Tak jsem se chtěl zeptat daty, zda to nejde urychlit jak to bylo předtím. Teď je to fakt 1min ve hře jako 1 min v reálu. Mám tam AtmosFear 3 a Absolute Nature 3 co by to asi mohlo ovlivňovat.

Díky tomu pomalému času i postavy reágují dost zdlouhavě: Na příklad v Zatonu v lokaci té kulatiny, kde je plno hořáků. Jsou tam 2 stalkeři, jeden šaškuje s detektorem a druhý, říká ať jde dál, pak toho hledacího zasáhne hořák a druhý mi říká ať mu pomůžu. Tady trvalo snad 7 min než se ten hledací posunul dopředu, pak 5 min než ho zasáhl hořák, a asi 20 sekund než mi řekl tne druhý ať mu jdu pomoct.

Co si o tom myslíš daty? :)

Datastor řekl(a)...

To se musela stát nějaká chyba u tebe, protože sedm minut ta sekvence u Hořáku rozhodně netrvá a ani AtmosFear na to nemá vliv. Plynutí času je oproti základní hře naprosto beze změny.

Anonymní řekl(a)...

Sakryš, a nemáš nějáký tip co by mohlo ovlivňovat ten čas?

Datastor řekl(a)...

To záleží na tom, jestli sis do DMP nepřidával ještě něco nebo sis něco sám neupravoval (třeba alife.ltx, kde se rychlost času může nastavit, i když v případě COP se to nedoporučuje). Ale ve výchozím stavu ke zpomalení času opravdu dojít nemůže.

Anonymní řekl(a)...

Mno, nechápu co se podělalo daty. Co si vzpomínám tak to jelo v pohodě, ale v aktivování úkolu s banditama(přepadový útok na neutrální tábor) se mi při tom přesouvání k té lodi a ze dne do noci trochu kouslo, na nějákou dobu, a od té doby mám pocit že to jelo pomalu. Když jsem teď dal novou hru, jede to v pohodě. Dokonce jsem dojel i ten úkol přepadení, dokonce se i vyspal a jede to furt normálně ten čas, takže začnu novou hru a je to. Stejně.. alespoň mi to vyšlo na tvůj update :D

Datastor řekl(a)...

Je to zvláštní, to bezpochyby, já teda na podobnou chybu nenarazil ani v jednom díle. Ale tak pokud to už funguje, tak je to jedině dobře.

Anonymní řekl(a)...

Chtěl bych se zeptat kam nakopirovat Alteru.Rozbalim si to,ale v nainstalovane hre nemam nikde adresar GAMEDATA.Musi se nejak ta puvodni hra extrahovat a pak tam modpack nakopirovat?

Datastor řekl(a)...

Instrukce k instalaci jsou přímo v archivu - gamedata složku stačí nakopírovat do adresáře, kde je nainstalovaná základní hra.

Anonymní řekl(a)...

Nazdar Daty,mám menší problém nevim proč hra ide bez problemu, ale ked sa necham prevést sprievodcem spadne nevis cim to moze byt?

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
bez výpisu z logu ti k tomu nic říct nedokážu, ale podle mě jde o standardní nedostatek paměti, na což CoP dost trpí (ale pomáhá částečně snížit nastavení grafiky).

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty, tady je ten vypis z logu po pokuse o presun z Janova do Zatonu.

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : out_of_memory_handler
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp
[error]Line : 336
[error]Description :
[error]Arguments : Out of memory. Memory request: 59398 K

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
tak jsem se s odhadem trefil - jak už jsem psal, zkus trochu snížit nastavení grafiky nebo kvality slunečních paprsků, případně podle instrukcí u modpacku (odstavec Instrukce a dovětky) třeba jenom dočasně vyřadit textury, co hra k vlastnímu chodu přímo nevyžaduje.

Kara řekl(a)...

Privet Datastore,

předem chci vychválit tvoji skvělou práci a to ve všech ohledech, Stín černobylu byl s tvým survivalem naprosto jedinečný a byla to opravdová výzva, popravdě už si ho asi v originále ani nikdy nezahraji. Teď jsem dostal chuť na SoCH, ten jsem totiž hrál jen jednou a to bez tvého modpacku. Mám ovšem veliké problémy, hra buďto padá s hláškou xray 1.6 přestal pracovat (i když to teď už ani ne) ale spíš se to normálně kousne a nic se neděje a musím počkat pár minut nebo sekund a to zejména když chci přejít do menu. Ale hratelné to určite není. Předem chci říct, že bohužel nemám originálku. Kazdopadne jsem stáhl českou verzi hry od cenegy, nainstaloval patch 1.6.02 a pak překopíroval gamedata do hry a také jsem tam musel dát crack. Každopádně jsem to samozřejmě odzkoušel bez modu a bylo to v pohodě. Hra má celkově kousavý dojem. A konfigurací to určitě nebude - HD 7850, 8gb ram, fx 8330 3.5ghz 8x, windows 7 32 bit. Budu vděčný za každou radu, jsem na to vážně moc natěšený.

Kara řekl(a)...

předem chci vychválit tvoji skvělou práci a to ve všech ohledech, Stín černobylu byl s tvým survivalem naprosto jedinečný a byla to opravdová výzva, popravdě už si ho asi v originále ani nikdy nezahraji. Teď jsem dostal chuť na SoCH, ten jsem totiž hrál jen jednou a to bez tvého modpacku. Mám ovšem veliké problémy, hra buďto padá s hláškou xray 1.6 přestal pracovat (i když to teď už ani ne) ale spíš se to normálně kousne a nic se neděje a musím počkat pár minut nebo sekund a to zejména když chci přejít do menu. Ale hratelné to určite není. Předem chci říct, že bohužel nemám originálku. Kazdopadne jsem stáhl českou verzi hry od cenegy, nainstaloval patch 1.6.02 a pak překopíroval gamedata do hry a také jsem tam musel dát crack. Každopádně jsem to samozřejmě odzkoušel bez modu a bylo to v pohodě. Hra má celkově kousavý dojem. A konfigurací to určitě nebude - HD 7850, 8gb ram, fx 8330 3.5ghz 8x, windows 7 32 bit. Budu vděčný za každou radu, jsem na to vážně moc natěšený.

Datastor řekl(a)...

Tak to mě samozřejmě těší a díky za chválu. Budu se snažit, aby i další verze a díly byly tou výzvou ještě o kousek napřed, ale teď přejdu k tomu problému. Abych pravdu řekl, nemám ponětí. Zkus se podívat do instrukcí, kde na začátku pdf popisuju, co za textury jde přejmenovat nebo smazat, aby hra byla plynulejší (jedná se hlavně o textury povrchů a vegetace), případně sniž trochu grafiku hry (ne přímo renderování, ale dejme tomu kvalitu slunečních paprsků, dokreslování stínů a podobně). Nebudu zastírat, že DMP náročnost hry zvedá, ale ne zase tolik, aby se Stalker nedal hrát. Jinak toho víc asi poradit nedovedu.

Kara řekl(a)...

Tak bohužel to nepomohlo, tak už nevím :(

Anonymní řekl(a)...

Ahoj,

DMP je super,jen mi obcas hra padá s hláškou xray 1.6 přestal pracovat.
A ted pri rozhovoru se Zulusem o ceste mi spadne pokazde s tou samou hlaskou.Nevis cim by to mohlo byt?Dekuji za radu.

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
jak vždycky píšu, bez výpisu z logu nedokážu poradit. U Zuluse je to poměrně jasná chyba (nebo spíš polochyba), kterou jsem částečně upravoval v updatech. Jinak stačí, když se před debatou vyspíš a najíš, aby herní postava byla ve 100% kondici. Je na vině totiž vynucená pijácká část s vodkou, na což naráží systém únavy, co v DMP je.

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Anonymní řekl(a)...

Čau, si macher, je to fakt super mod, hrajem profi plus a baví ma to... ale k veci - keď zamierim cez mieridlá, obraz sa oddiali, namiesto toho, aby sa priblížil, ako v hre bez modu. Je to zámer? Mne osobne to vadí, pretože som to využíval často a teraz bez efektu zacielenia - priblíženia obrazu je to nanič, ostáva len zakľaknúť a strieľať alebo sa dostať bližšie k cieľu. Plánoval som si zahrať bez crossu, ale takto to nebude ono. Mám alteru 3.64, doplnky hud a masku. Všetko ostatné funguje výborne.

Datastor řekl(a)...

Nazdar a díky moc za chválu. V DMP je standardně přibližování při míření neaktivní (oko člověka skutečně přibližovat nedokáže a zaostřování na objekty se ve hře řeší hloubkou ostrosti v nastavení grafiky). Zůstalo to jenom u pár zbraní, kde by s touhle metodou docházelo k průniku modelu skrz kameru a kvůli tomu by pak šlo vidět skrz zbraň.

Pokud by se zbraně při míření oddalovaly v tom smyslu, že by se při míření posunulo i okolí (k čemuž by ale docházet nemělo), tak to jde snadno upravit stažením FOV pluginu ze sekce doplňků (odstavec FOV switcher).

Anonymní řekl(a)...

Áno posúvalo sa aj okolie, po doplnení FOVu je to už ok, dám preč hud, cross a idem od začiatku :) Vďaka za radu.

Unknown řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...

Čau,potřeboval bych vědět jestli ve DMP 3.6 je ještě ta textura toho AK-74 z Metra. Furt ho hledám,ale nemuž u ho najít .. Díky za odpoved' (COP)

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
najdeš ji v gamedata\textures\wpn\ak74m_metro, akorát tahle textura nejde použít na normálních AK-74 modelech.

Unknown řekl(a)...

Zdar,není někde obrázek ve složce kde bych se mohl podívat na všechny modely zbraní ? (3.6 COP)

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
ne, to skutečně ne.

Anonymní řekl(a)...

Zdarec,potřebuju vědět jestli mám buglej Noktovizor a nebo je totálně na hovno.. Když jsem po prvé zapnul Noktovizor tak jsem viděl asi tak,že by mi stačila pouhá baterka .. Jo a ještě bych potřeboval vedět jak je možné,že mě zabije Monoliťák Saigou když je ode mě asi 20 Metrů ? + Jsem bych schovanej.. Jedna se o Misi Gaussová Puška...

Datastor řekl(a)...

Tady záleží na verzi noktovizoru - ne všechny jsou kvalitní a samozřejmě, že lepší a dražší noktovizor rovná se lepší obraz. Buď si sežeň lepší oblek nebo zkus zainvestovat alespoň do upgradu noktovizoru, pokud to daná vesta umožňuje.

Se zásahem ti poradit nedovedu. Zrovna u nemocnice je těch protivníků docela dost a někdy detekce zásahu prostě pozlobí. Ale k tomu mohlo docházet už i v základní hře bez modifikací.

Anonymní řekl(a)...

Čau,
potřeboval bych pomoct s jednou skryší je SZ od Železného Lesa .... Jsou to prostě věci na stromě,ale nevím jak se k nim dostat :D Snažil jsem se jen skákat,ale jsou moc vysoko :D Nevím jestli jsi tu skrýš tam přidal ty nebo tvůrci.. :D

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
ta je tam od začátku, ale k těm věcem se dá dostat jednoduše. Nebudu přímo prozrazovat jak, ale jde použít předmět, co máš v základní výbavě :).

Anonymní řekl(a)...

Zdravím :)
Mám takový problémek. Nainstaloval jsem steam verzi CoP (1.6.02), přihodil jsem DMP 3.6 a poté aktualizoval na 3.65 s nastavením PPP.
Problém nastane ve Skadovsku.Jakmile se snažím o konverzaci s postavama,hra většinou spadne. Konkrétně s Kardanem hned po stisknutí F, s Tykevem u dveří jakmile se chci na něco zeptat atd.
V logu je akorát:
stack trace:
0023:0781105B lua.JIT.1.1.4.dll , V roamingu konkrétněji:
Error Reason:
----------------------------------------
xrEngine.exe caused ACCESS_VIOLATION in module "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Stalker Call of Pripyat\bin\lua.JIT.1.1.4.dll" at 0023:0781105B

Zkusil jsem pak zakázat gamedata a hra naběhla jako DMP 3.5r PP (alespoň to tvrdí v menu :). A problém zmizel. Po znovupovolení gamedata hra stále nabíhá už jako 3.5r.
Zkoušel jsem reinstal hry i DMP.Resp.jsem DMP stahoval znova. Beze změny... Máte nějaké řešení ?

Datastor řekl(a)...

Tuhle chybu se mi vyvolat momentálně nepodařilo, ale po zakázání gamedata složky by se hra měla identifikovat jenom jako základní (tudíž i bez popisu a čísla verze modpacku v menu). Ještě se na to ale podívám.

Tomm řekl(a)...

No právě, celé je to zvláštní... Ale každopádně hra s DMP nabíhá i s false gamedata.Náboje taky nikdo nemá, takže i PP je aktivní.Zkusil jsem ještě torrent verzi 1.6.02 a ten samý problém.
xrEngine.exe caused ACCESS_VIOLATION in module "X:\S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat\bin\lua.JIT.1.1.4.dll" at 0023:0666105B

Datastor řekl(a)...

Už jsem na to přišel - je problém v instalaci. Zrovna dělám na opravě, ale nějakou dobu mi ještě zabere testování. Za tohle se vážně omlouvám, ale se zaviněním instalátoru jsem tak nějak zrovna nepočítal. Rozhodně ale mockrát děkuju za nahlášení.

Tomm řekl(a)...

Za málo :)Já děkuju za objasnění problému,počkám si pak na update ;)

Datastor řekl(a)...

Update už je venku a chyba je opravená :).

Tomm řekl(a)...

Všiml jsem si hned po odeslání komentáře :) Vyzkoušeno, vše ok. Dík moc, hlavně za bleskovou rychlost ;)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, modpack je úplne super ale narazil som na jednu chybu, že Noe je nesmrtelný. Strelil som mu do hlavy asi 10x brokovnicou, bodal som ho 50x nožom, a stále žil. Tiež je divné že keď naňho zaútočim, tak ten jeho pes ide po ňom. Aspoň to neni nič závažné, ale mohol by si sa nato pozrieť :)

Datastor řekl(a)...

Díky. Noa jsem obdařil nesmrtelností záměrně, protože v pozdější části hry může dojít k problému s misí, kde Sultán nebo Vousáč chce právě od Noa získat Kompas. Osobně doteď ale stejně nechápu, proč by po něm někdo měl chtít záměrně střílet, když je to neutrál.

Anonymní řekl(a)...

Aha, tak ja som ho vždy zabíjal preto lebo viem ako sa dostať k tomu vrtulníku, a tie 2 artefakty kompas som si vždy zobral a na Skadovsku odložil do krabice. Keď bola tá úloha tak som to dal buď Sultánovi alebo Beardovi. Aj teraz keď hrám s DMP tak by sa mi zišlo ho zabiť lebo by som jeden kompas hneď predal, aby som si mohol kúpit aspoň náboje :D

Anonymní řekl(a)...

Ešte doplním, že skôr keď je nemožné ho zabiť, može dôjsť k problému s misiou, pretože niekto naňho môže zaútočiť, pre istotu si to uloží, a potom zistí že sa nedá zabiť. Takže bude nepriateľ a ten artefakt nezíska vôbec, ako som to aj ja tak skoro spravil...a ešte jedna drobnosť, niekedy nemožem vybrať granát. Neviem či sa to dá fixnúť lebo sa mi to stalo pár krát aj v Misery. Ale sú to len drobnosti, ostatok je v pohode, s AtmosFear 3 + Absolute Nature 3 je to úplná paráda :)

Datastor řekl(a)...

Nemůže. V Call of Pripyat se reputace vždycky po čase stornuje (teda pokud nejde o globální nastavení pro celou frakci, což v případě Noa nenastane). Navíc uložit si hru po útoku na postavu mi nepřijde jako jeden z nejrozumnějších kroků.

K problému s výběrem granátů asi tolik - je to chyba základní hry. Objevovala se už od Clear Sky kvůli náhradě modelů rukou (resp. oddělení modelů rukou od modelů zbraní) a v Call of Pripyat se to povedlo alespoň trochu zredukovat. Víc informací je k nalezení v nejčastějších dotazech pro Clear Sky.

Anonymní řekl(a)...

zdravím,
prvně chci velmi pochválit DMP, protože to je hezky odvedená práce :-) A teď...

1, Munice. Aktivoval jsem si ten mód+, kde nejde koupit munice u obchodníků, ale Sova vesele nabízí munici dál. To je schválně, nebo chyba?

2, Práce pro vědce. Rozmístil jsem poslední 2 skennery (do bažiny, kde byli upíři a v jednom úkolu jsem chránil stalkery od vědců) a do anomálie nad Kopači. Nikdo mi ale nechce dát odměnu a další úkol. A pak mě zajímá Svarog a průzkum tý anomálie. Detektor od nich dostanu, nebo si ho musím koupit?

Díky za odpověďi.

Datastor řekl(a)...

Nazdar a díky.

Professional Plus by měl fungovat tak, jak se čeká (tudíž bez munice). Zkontroluj si spíš, jestli sis správně nainstaloval poslední update a jestli se název verze zobrazuje přímo v hlavní nabídce.

Skenery od vědců po rozmístění dál umisťovat nejde, ale můžeš si v bunkru zjišťovat informace o výskytu anomálií. Odměnu za tenhle úkol bys ale dostat měl (buď od Hermana nebo Ozerskyho, jde o 2500 RU).

Co se týče Svarogu, tak ten získáš za přinešení tří Veresů Sovovi, kde se pak děj dál větví a k jednomu se dostaneš.

Anonymní řekl(a)...

aha, nenainstaloval. Tak to hned napravím :-) Ještě bych se chtěl zeptat na mód Absolute Nature 3.00 Lite. Když chci změnit prostředí (z mrtvý trávy na klasickou zeleň), tak stačí pouze přeinstalovat, nebo to má nějakou složitější instalaci? Nerad bych si rozházel celou hru.

co se týče těch vědců, tak skenery mám už rozmístěný všechny (myslím, že jich je 5 pokud nepočítám ten, co se jim zas odnese zpátky). Ta odměna mě netrápí, ale nevím právě, jak je to s dalším úkolem. Co si pamatuju, tak pak chtějí donést ještě nějakou rostlinu atd., tak tyhle úkoly budou až potom, co jim donesu 3x Veres?

Datastor řekl(a)...

Pokud jde o Lite verzi, tak stačí spustit znovu instalátor AN a vybrat si požadovanou variantu. V případě Full verze je to trochu složitější, ale v podstatě stačí zase postupovat podle návodu v doplňcích.

Anonymní řekl(a)...

je to jen Lite verze. Takže díky moc za rady a držím palce s dalšíma úpravama ;-)

Unknown řekl(a)...

Ahoj, asi jsem buď slepej nebo blbej, ale nemůžu nikde najít nějaké informace o spacáku. Dá se vůbec sehnat? Nebo v modpacku neni? Díky.

Aleš

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
získat se samozřejmě dá, a to buďto po splnění úkolu s lovem Chiméry v Jupiteru (jako odměna od Lovce) a nebo od Sovy po splnění dílčích úkolů pro stalkery nebo bandity (jakmile naroste reputace k jejich frakci).

Unknown řekl(a)...

Ahoj Daty, jenom menší dotázek. Hrozně se vyžívám v hledání easter eggů, tak se chci zeptat, jestli jich tam je víc, kromě toho "Sráče" v bedně u vrtulníku.

Unknown řekl(a)...

Ahoj Daty, jenom menší dotázek. Hrozně mě baví hledání easter eggů, tak se chci zeptat, jestli jich tam je víc, kromě toho "Sráče" v bedně u vrtulníku.

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
v modpacku je ještě jeden (jedinou nápovědu, kterou dám, je skutečnost, že se taky nachází v Zatonu). V budoucnu určitě ještě pár přibyde, ale nechci jich ve hře mít zas neadekvátně moc (a navíc je potřebuju vymyslet a vhodně umístit).

Anonymní řekl(a)...

Date jsem tvuj stary obdivovatel jak si dotahl tuhle hru na peckovní surival zažitek u ktereho dokazu sedet do rana! A kdyz sem videl Alteru tak mi skoro skočili slzy do oči! :D Jinak mam problem :) nejde mi quicksave... vypl sem v nastavení F5 na multiplayer a asi hodku mi quicksave šel... a tedka nejde :/ neviš co s tím? Diky

Datastor řekl(a)...

Nazdar a mockrát děkuju za reakci. Quickload a quicksave jsem ve všech Stalkerech deaktivoval kvůli možnosti poškození pozice (což je problém základní hry, ne modpacku). Ono pak docela naštve, když hráč eventuelně přijde kupříkladu o osm hodin hraní jenom kvůli chybě v enginu.

Wolf23cz řekl(a)...

Zdravim Datastore.
Mám na tebe otázku?
Kdy bude další update a mohl bys tam přidat nové obleky a zbraně jestli by to šlo.
Děkuji za odpověd'.

Datastor řekl(a)...

Nazdar. Ohledně vydání dalšího updatu nemám zdání - chci se podívat na tu hlášenou nevyváženost artefaktů podněcujících hladovost. Co se týče obleků a zbraní, tak obleků je ve hře víc než dost a mám zkušenosti, že víc by jich hráči stejně ani nevyužili. Ohledně zbraní asi tolik - momentálně nejsou k dispozici kvalitní modely a nechce se mi dělat jenom další varianty už stávajících. I tak bych ale neřekl, že zrovna v DMP je zbraní nějak zvlášť málo.

Anonymní řekl(a)...

Jsem zas ja... problem ze mi crashuje kdyz cestuju do Janova... Nevíš proč? :) zde info: xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "D:\Games\S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat\bin\xrCore.dll" at 0023:00A2E12E, xrDebug::backend()+174 byte(s)

a

EAX=4A123378 EBX=00000000 ECX=4A123380 EDX=4A123475
ESI=00A588C8 EDI=0000FFFF FLG=00200216
EBP=00A07350 ESP=00A06348 EIP=00A2E12E
CS=0023 DS=002B SS=002B ES=002B FS=0053 GS=002B

Datastor řekl(a)...

Bohužel bez výpisu z logu ti poradit nedovedu. Podívej se do informační sekce, kde najdeš bližší informace.

Anonymní řekl(a)...


ten log je strašně dlouhy co přesně potrebuješ? :)

Datastor řekl(a)...

Přesně to, co v tom textu popisuju taky.

Anonymní řekl(a)...

ten log ma tak 20000 znaku tu jde jen 4 tisice prosimtě co je na tom nejdulezitejši?

Anonymní řekl(a)...

dobre preninstaloval sem to a ted uz mi to nejde vubec.... :) ani loadnout zaton :/

Datastor řekl(a)...

A kdo ti radil něco přeinstalovávat? Ten návod na výpis z logu jsem sem nedával jenom na okrasu... ale to by ho taky chtělo pročíst až do konce, ne to zapíchnout po prvních dvou větách.

Unknown řekl(a)...

Ok reinstaloval sem ještě update na DMPčko a všecko šlape... zahada :) diky a promin za zdrzeni ale uz tu sedim 2 hodiny :/

Anonymní řekl(a)...

Ahoj mam takovy problem... Kdyz jdu kolem te budovy (jak jsou ti mrtvy vojaci zaseklí v te anomalii) tak mi hra spadne... Nevím proč a nevím co ti mam poslat z logu kdyz ani slovo "Error" tam neni... Fakt nevím co delam blbě že mi pořad neco nefunguje... No dam ti sem neco :

* [Loading VB] 65531 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65533 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 62094 verts, 1940 Kb
* [Loading VB] 38434 verts, 1201 Kb
* [Loading VB] 65533 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65535 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65535 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65535 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65533 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65535 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65532 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65534 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65534 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65533 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65535 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65526 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65532 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65533 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65535 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65532 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65533 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65535 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65535 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65532 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65530 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65517 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65533 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65533 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65535 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65532 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 20408 verts, 637 Kb
* [Loading VB] 65533 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65534 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65535 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 65535 verts, 2047 Kb
* [Loading VB] 45823 verts, 1431 Kb
* [Loading IB] 1048575 indices, 2047 Kb
* [Loading IB] 1048575 indices, 2047 Kb
* [Loading IB] 1048575 indices, 2047 Kb
* [Loading IB] 1048572 indices, 2047 Kb
* [Loading IB] 1048575 indices, 2047 Kb
* [Loading IB] 1048572 indices, 2047 Kb
* [Loading IB] 1048575 indices, 2047 Kb
* [Loading IB] 1048572 indices, 2047 Kb
* [Loading IB] 1048572 indices, 2047 Kb
* [Loading IB] 1048575 indices, 2047 Kb
* [Loading IB] 202320 indices, 395 Kb
* phase time: 77 ms
* phase cmem: 310434 K
* phase time: 46 ms
* phase cmem: 317019 K
compiling shader detail
compiling shader detail_wave
compiling shader detail_still
* [DETAILS] VertexConsts(256), Batch(61)
* [DETAILS] 10126 v(20), 5368 p
* [DETAILS] Batch(61), VB(197K), IB(31K)
* phase time: 14 ms
* phase cmem: 317051 K
* Loading HOM: d:\games\s.t.a.l.k.e.r. - call of pripyat\gamedata\levels\jupiter\level.hom
* phase time: 62 ms
* phase cmem: 317647 K
* phase time: 10 ms
* phase cmem: 317647 K
* phase time: 9 ms
* phase cmem: 317647 K
* t-report - base: 997, 193651 K
* t-report - lmap: 28, 28675 K
* WARNING: player not logged in
* phase time: 418 ms
* phase cmem: 354285 K
* phase time: 15 ms
* phase cmem: 354285 K
* [win32]: free[2869436 K], reserved[196748 K], committed[1128056 K]
* [ D3D ]: textures[248538 K]
* [x-ray]: crt heap[354285 K], process heap[33218 K], game lua[36962 K], render[254 K]
* [x-ray]: economy: strings[26352 K], smem[9956 K]
compiling shader model_def_lplanes_0
compiling shader model_def_lplanes_1
compiling shader particle_alphaonly
compiling shader model_distort_0
compiling shader model_distort_2
! Unknown command: dump_infos
intro_start game_loaded
* MEMORY USAGE: 369576 K
* End of synchronization A[1] R[1]
intro_delete ::update_game_loaded
stack trace:

0023:08A38050 xrGame.dll, CDialogHolder::CDialogHolder()

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
tak to bohužel nemám sebemenší ponětí. S podobnou chybou jsem se ještě nesetkal a ani mi ji nikdo nikdy nenahlásil. Takhle z toho mála bych tipoval, že buď má hra problémy se static renderem (DX8) a nebo jde o nějakou hardwarovou chybu, ale vážně jenom hádám.

Anonymní řekl(a)...

jakmile začnou mluvit z te anomalie tak hra spadne....

Anonymní řekl(a)...

Prostě nic sem nevymyslel... preinstaloval co se dalo vysledek 0... nemužu jit do veze u janova abych splnil quest a cestu do Pripyate nemužu splnit od vědcu misi.... kamkoliv jinam jit mužu a nepadá mi to fakt tě nic nenapada?

Datastor řekl(a)...

Jenom to, co jsem popsal už v předchozím příspěvku. Zkus mi poslat mailem svůj aktuální save, zkusil bych se na něj podívat (ale neslibuju, že na něco přijdu, protože s takovou chybou jsem se vážně ještě nikdy nestřetl).

Anonymní řekl(a)...

maš to tam! :) další poznatek drivejší save mi to nedela (drivejší myslim asi 4 hodiny zpět)

Unknown řekl(a)...

chtěl sem otazku ohledne Shadow of Chernobyl... určitě na 100% si slyšel o lost alpha co si o otm mysliš + střeliš do toho DMPČKO? :) vcera sem to nainstaloval... a zatím mi tam neco chybí... ta atmosfera tam prostě není nevím...

Datastor řekl(a)...

Ne, LA mě jednak nechytla a druhak nestojí za čas, co bych musel do modpacku pro ni vložit, takže asi tolik k tomu. Navíc je nestabilní jako Clear Sky v první verzi bez patchů.

Anonymní řekl(a)...

ach jo date.... nevím co hrat LA mě nebaví pripyat mi nejede premyšlím že stahnu DMP next (liši se hodně od altery?) a prostě nevím no prvni DMP sem dohral a bylo užasny ale altera dava zas něco nového...

Datastor řekl(a)...

Next je starší verze Altery, a je fakt, že neobsahuje spoustu novějšího obsahu. Ale modpackem tohle nebude, to můžu říct rovnou.

Podívám se na ty savy u sebe, ostatně psal jsem ti i mail. Spíš bych to ale viděl na nějakou chybu v instalaci hry... těžko říct. Počkej, jestli se mi nepovede na něco přijít a uvidíme - jinak když teda nahraješ ten starší save, kde k pádu nedochází, tak nemůžeš pokračovat od něj? Ty čtyři hodiny by se klidně daly oželet (možná mohlo dojít k chybě při quicksavu, na to jsou Stalkeři obecně dost hákliví a ani bych se tomu nijak zvlášť nedivil).

Unknown řekl(a)...

Koukej date quicksavovat nejde pokud vím.... za další je rozdil mit rezaveho AK a SVDčko + grozu 100k rublu atd... jako jasny miluju stalkera ale kde je jistota ze se to zas neposere... viš jak mit jistotu hraju dal a možna i rad :) doufam ze na něco prijdes je divny aby to bylo v mojem PC kdyz predchozi save jde... a tento ne to spiš nejaka mise nejaky predmět nebo cokoliv tam zpusobilo bug... ale jaky a co :/ proč delaš tak dobry DMP jsem uplně nsrany :D a nebaví mě nic jineho hrat!

Datastor řekl(a)...

I samotná hra někdy automaticky uloží tvoji pozici, navíc někde jsem i dodával soubory, co quicksave znovu povolí (ale ty jsem uveřejňoval s varováním a jejich použití jsem nedoporučoval), tak jsem nevěděl, jestli jsi je neměl taky.

Každopádně i tak ten starší save můžeš zkusit, byť třeba jenom pokusně, jestli ta hra potom nesletí třeba někde jinde. 4 hodiny ve Stalkerovi zase nejsou tolik (nebo rozhodně ne tolik, abys nemohl pokračovat dál a tu hru dohrát). Dneska bych se na ty savy rád podíval, tak pak dám mailem vědět, jestli jsem na něco přišel.

Unknown řekl(a)...

¨Testuju to date po kazdem questu po kazdem novem predmetu jdu na to misto a zatím vše oukej.. podle mě to začalo az sem donesl 3 veresy do labky... v tech savech myslim autosave je presně asi 3 metry od otho mista stačí kdyz pujdes rovně a uvidiš jestli ti to u věže spadne... jestli ne celou ji obejdi a jestli ani tak ne neco je u mě a fakt nevím co...

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty, konečně jsem vyzkoušel novou Alteru a musím říct, že jsi předčil mé očekávání :) Hlavně chválím za výborný model AK 74U.
Ale mám dotaz, proč jsou aktivní jen 2 quicksloty a nejdou tam přesunout jiné věci?

Datastor řekl(a)...

Nazdar a mockrát děkuju za chválu - jsem rád, že se ti DMP tolik líbí :). Model AKSU jsem ale nedělal já, autory konkrétních modelů najdeš v instrukcích u modpacku.

Quicksloty jsem zakazoval, ale v doplňcích na blogu je nově k mání plugin, co je vrátí. Zbytek indikátorů zůstane stejně jako ve výchozím nastavení neaktivní.

Unknown řekl(a)...

Date tak jak rikaš je to savy... našel sem další misto co pada (ty co predtim nepadají SNAD NEBUDOU DALŠI) a je ot savovaním... musí byt protoze ted mam vsecky vedlejší za skadovsk a janov hotovy (jo jsem pečlivy) tak tedka natahnu SEVU a jdu do pripyate (jen mě napada je exoskeleton taky uzavrena cirkulace? a další otazka premyšlím jestli ma exač vubec smysl nemužu běhat a nez si ho vylepším na hydraulicky abych mohl ěbhat nemam už rubly ani artefakty vsecko vybrané)

Datastor řekl(a)...

Myslel jsem si to... akorát je mi záhadou, co ty pozice mohlo poškodit (snad jenom vyjma těch autoquicksavů).

Exoskeleton nespadá pod obleky s uzavřenou cirkulací, to je jenom SEVA. Pokud jde o to, jestli se vyplatí exoskeleton koupit, tak rozhodně vyplatí, ale spíš jenom kvůli lepší ochraně před průstřelem. SEVA je poměrně univerzální oblek, takže pokud máš hluboko do kapsy, SEVA bohatě postačí.

Unknown řekl(a)...

Spiš mě napada kde splašit rubly mam 150 tisic a vsecky artefakty vybrane jasny ze se respawnují ale jen par a za cenu 4800 max... no jako ty vylepšení jsou docela drahé kor na exa... No jako poběham ještě zonu... je škoda ze pripyat(lokace) ma hraci dobu tak 5 hodin... takze az si vsecko vylepším tak vlastně uz nebudu mit proti komu exa použit :D Nahodou rozšiřující obsah atd neni že? myslim děj questy atd

Datastor řekl(a)...

Vydělat se na vylepšení dá, jenom je potřeba uvažovat, co koupit a co ne a nepouštět se hned do všeho, co uvidíš v nabídce obchodníků. A takhle jsem právě DMP koncipoval - hodně lepších zbraní najdeš postupem ve hře, byť třeba jenom u hrstky postav, ale na druhou stranu za tu námahu pak taková zbraň stojí.

S nevyužitostí Pripjati bohužel nic nesvedu, je to holt konec hry a lidem v GSC už došly nápady. Další úkoly k dispozici nejsou, jelikož jejich realizace je víc než komplikovaná a nejsem skriptař, abych se v tom mohl víc povrtat.

Unknown řekl(a)...

vymaxoval sem si Sevu takže asi tak no nevím mam dokončeny zaton aj janov a lepší nez rezave AK tam nejsou... mam grozu od šikuly a nestezuju si taky vymaxovana.... takže asi tak no :/

Unknown řekl(a)...

a jasny vousačovi nic neprodavam cpu to havajcovi.... nebo jak je ot myšlene? mam to prodavat aj ostatním stalkerum? Jako to mě nenapadlo kdyz to v klasiku nebylo... nikdo nechtěl artefakty za lepší cenu

Datastor řekl(a)...

Artefakty je nejvýhodnější donášet Vousáčovi, ale v rámci jeho postranních misí (i když tam ještě pořád budu muset vyvážit cenu za odměny, jelikož u několika kusů nebyl nárůst ceny adekvátní). Jinak o tom rozmyslu před nákupem upgradů jsem právě mluvil - sice máš vylepšenou Grozu, ale už nemáš na exoskeleton... na to je potřeba vždycky myslet nejdřív a až potom eventuelně za zbytek nakoupit upgrady do stávajících zbraní - a ideálně jenom ty, co opravdu využiješ. Je zbytečnost hnát se do všech vylepšení, když hodně z nich ve hře ani nějak zvlášť znatelně nejde poznat.

Unknown řekl(a)...

Ale tim mě to baví... je to cil hledat artefakty a vydelavat vylepšovat... exa mě štve ze nejde běhat a az po dalšich cca 70 tisic rublu upgradovaní... za další jak rikaš vousašovi se ot vyplatí jen kdyz pro něj udelas mise (ale cena je stejna jak u havajce zkoušel sem to a jak rikam uz nemam zadny ukol stalkery mam zelene+svobodu+vědce) enemy banditi už sem je skoro vystřilel všechny na skadovsku neni ani jeden. :) takze repku mam na max a stejně nic tož uvidíme az prolezu pripyat trošku dal... tam sem skočil jen pro nastroje

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty, mam problem se spustenim Altery. Po instalaci a zmeneni souboru, se mi hra nespusti a misto toho mi vyskoci chybova hlaska, ze XRay engine prestal pracovat, nevis, cim by to mohlo byt?
Predem dekuju za odpoved, Mendocino:-)

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
bez výpisu z logu bohužel nic bližšího říct nedovedu (podívej se do informační záložky do části "Jak hlásit chyby"). Pak mi buďto pošli konec toho výpisu (jak píšu v instrukcích) a nebo kompletní soubor (ale ten radši v mailu, je tam toho celkem dost).

Anonymní řekl(a)...

poslano, snad to pomuze:-) diky moc

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Datastor, mám zopár návrhov: 1. pripadám si ako dealer zbraní, dali by sa zhrdzavené staré zbrane blokovať na predaj? Podľa mňa by stačilo keby sa dali predávať len tie plne funkčné. 2. náhodné umiestnenie napr. nástrojov, žolíka, barža, triesku? Stačilo by pár preddefinovaných pozícií. 3. V priebehu hry čoraz viac zombie, mal som pocit viac ako živých ľudí, nešlo by ich nahradiť mutantmi? 4. Nové zbrane sú super, čo tak noví mutanti? Psi, potkany, diviaky, nešlo by doplniť napr zmutované líšky, vlky, jelene, hoci aj králiky,ryby vo vode, nejaké útočné vrany? Dlhším hraním už tých pár mutantov s rovnakým správaním nestačí. Ináč DMP je super, mám 3.68, funguje bez problémov, akurát sa mi niekde objavila pôvodná lekárnička 0,1kg, ale neviem kde som k nej prišiel. Vďaka za odpoveď.

Datastor řekl(a)...

Nazdar a díky za reakci.

Odkup zbraní se rzí zablokovat jde, akorát pak budou naprosto k ničemu a vzhledem k respawnům pak budeš chodit po oblastech, kde se po zemi bude válet třeba deset brokovnic (oproti mrtvolám totiž hra zbraně na zemi nemaže). Samozřejmě to můžu udělat jako doplněk, ale těžko říct, jak zásadní dopad na hru to bude mít.

Nástroje náhodně umístit nejdou, vždycky je potřeba nadefinovat jednu fixní pozici v hlavním spawn souboru, co hra používá.

Náhrada zombií za mutanty teoreticky jde, ale nijak důkladně jsem to nezkoumal. Ony obecně respawny ve Stalkerech jsou docela zvláštní a někdy může dojít k jejich abnormálnímu nárůstu. Příčinu ale bohužel neznám. Noví mutanti by teoreticky taky šli přidat, ovšem vzhledem k tomu, že nejsou adekvátní modely a animace, tak je to skutečně jenom teorie.

Výskyt původních lékárniček je asi vinou schopnosti léčení NPC, kdy poraněná postava buďto počká na ošetření kolegou a nebo se během chvíle zotaví sama použitím virtuální lékárničky. Občas dojde k tomu, že taková lékárnička postavě zůstane v inventáři a hráč ji pak může najít.

Anonymní řekl(a)...

Rozumiem, k tým hrdzavým zbraniam dodám, že by mohli ostať zablokované na predaj pre osoby, Sova a Havajec by ich mohli vykupovať naďalej. Človek pri hraní kvôli peniazom behá po zóne s plným batohom starých zbraní a hľadá niekoho v balíku, koho ešte neobral, pričom všetci kúpia všetko, aj keď majú pri sebe aj lepšie zbrane.

Datastor řekl(a)...

Dobře - následující archiv (resp. soubor v něm) ty výkupy omezí. Instrukce k instalaci najdeš přímo v archivu.

Anonymní řekl(a)...

Nemožné na počkanie, zázraky do troch dní :) vďaka.

Unknown řekl(a)...

nechapu kdyz maš 28 nosnost co chces sebou tahat... jedine s gravim 40 a to na zbrojnici nestači :D

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, co třeba přidat svítilnu, která by se nechala u techniků upravovat? Třeba lepší dosvit a přidat výdrž baterií tzn. ještě kupovat baterky :)

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
myšlenka je to sice zajímavá, ale jenom minimálně realizovatelná. Pokusy o dobíjecí baterku už byly, ale nedopadly nijak slavně.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, mám zopár otázok: 1.akosi nevidím v ponuke šikulu ani havajca náboje 7,62x25 a 45ACP. 2.Dalo by sa ešte trochu pritvrdiť? bez skrýší a úplne bez materiálu v objektoch a napr. aj Tremor má po smrti pri sebe bohatú zásobu, stačilo by menej, keď survival, tak poriadny, len kúpiť, alebo ako doteraz sem tam u niekoho nájsť. 3. Celková zmena upgradu oblekov? Upgraduješ obleky, ale váha obleku ostane rovnaká. Keby sa upgrady predávali ako bežné predmety, mali by svoju váhu a proste sa nasadili na oblek ako napr. optika a tlmič na zbraň. A keď si kúpiš lepší oblek, dáš ich zo starého dole a pripneš na nový, pričom by sa to dalo modifikovať, sám by si si vybral, napr. si dáš viac armoru, alebo ochrany, dokúpiteľné kapsy na artefakty, alebo nosnú konštrukciu. Tak isto noktovízor a snáď aj uzavretý dýchací systém na helmách.

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
na přidání dalších druhů nábojů bych se chtěl podívat, bohužel momentálně mi herní dialogy víc položek neumožnily (i v nich jsou limity, co nejdou překročit).

Skrýše by samozřejmě šly smazat, ale pochybuju, že by pak stálo za to prozkoumávat okolí. Už dost jsem jich mazal, právě proto, aby se tak snadno nedala výbava hromadit a nerad bych to přestřelil.

Nad váhou upgradů jsem neuvažoval, to se přiznám, ale těžko říct, jestli by to konfigy vůbec vzaly. Většina položek jenom odblokuje zakázanou možnost v hlavním konfigu obleku a ten už svoji hmotnost má nadefinovanou. Zkusil bych se na to podívat, ale nic nezaručuju (jelikož jak už jsem psal, tahle změna se nemusí projevit).

Každopádně díky za postřehy a tipy.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Daty, pri hraní s M14 DMR sa môjmu majorovi strašne roztrasú ruky, skoro sa s tým nedá mieriť, veľmi rýchlo to behá hore dole, mení smer, SVDčka sú na tom podobne, ale tam mi to subjektívne prekáža menej, asi kvôli inej optike. Samotné kývanie nevadí, ale dalo by sa to spomaliť? Plus po upgrade na 5x zoom je to viac ako 5x zoom u SVD. Apropo, na Mosin nagant v cene 26 000 by sa mohla dať namontovať aspoň optika... :)

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
rozkmit rukou se ve hře bohužel řeší obecně pro všechny zbraně stejně, takže zpomalit nejde. Mám v plánu vyzkoušet jednu věc, která by mohla zabrat, ale potřebuju si ji ještě důkladně otestovat.

K Mosinu bych optiku taky rád uvítal, bohužel model její upevnění nepodporuje.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, práve sa mi stalo, že po získaní ocenenia Na hrane neutrality mi Havajec pridal o dobrých 75% (konzerva za 630, SEVA a Protecta vyše 40 000...) a zľava na opravu u Ašota tiež nikde...

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
tohle si bude zřejmě žádat důkladnější opravu, každopádně alespoň pro teď jsem udělal provizorní záplatu (ovšem neměl jsem ještě možnost ji otestovat). Pokud hraješ s Professional Plus režimem, tak použij následující soubory (po rozbalení jenom gamedata složku překopíruj přes tu se stávajícím modpackem). Akorát doufám, že tu změnu hra dodatečně vezme.

Anonymní řekl(a)...

Ok, vzala si ju, cenovky u Havajca sú nižšie, akurát taká drobnosť - v ponuke nákupu pribudla k Mosin Nagantu a AK Taktika aj M14 DMR za 24xxx, pričom "pod pultom" je tiež, ale za pôvodnú cenu a Ašot ostal s opravami tak ako predtým, ale to iste opravíš v ďalšom update:). Díky za rýchlu opravu.

Datastor řekl(a)...

Tady nejde o chybu, ale o plánovanou změnu do dalšího updatu kvůli dvěma chybějícím druhům munice. Tu jsem právě přidal místo M14 a tu přesunul do hlavní Havajcovy nabídky, aby si ji případní zájemci mohli i tak opatřit. Momentálně je ale tahle změna ještě neaktivní.

Slevy u Ašota by měl řešit zase následující soubor (stáhnout a nakopírovat do gamedata\configs\misc).

Díky moc za nahlášení.

Anonymní řekl(a)...

Súbor sa nestiahne, len sa otvorí.

Datastor řekl(a)...

Tady máš zabalenou verzi. Jinak na ten předchozí odkaz stačí kliknout prav. myšítkem a zvolit "Uložit soubor jako" (nebo "Uložit odkaz jako" - záleží na prohlížeči).

Anonymní řekl(a)...

Vďaka, nenapadlo mi:) keď už sme pri nahlasovaní, tak ešte na takú drobnosť v preklade som si spomenul, v zatone pri útoku na stalkerov na ševčenku je v konverzácii s Boxerom nesprávny čas, Boxer hovorí že vyráža o 3:00, hráč potvrdí voľbu O 3:00 ale keď začne misia, je 23:00.

Datastor řekl(a)...

Na to se ještě podívám. Pokud si vzpomínám, tak i v originálních textech se Boxer bavil o třetí ranní - ale jak jsem psal, zkontroluju to a případně přepíšu, to je drobnost.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, trochu mě ve hře trápí ta "ospalost" jde to vypnout nebo aspoň snížit? Mód je úžasnej, ale to, že musím 3x někdy i 4x denně spát mě moc nebaví a celkově se mo to kvůli tomu ani nechce hrát :(

Datastor řekl(a)...

Nazdar,
můžeš zkusit do gamedata\scripts nakopírovat následující skript. Nikdo mi ale problém s únavou hromadně nehlásil - spíš se ujisti, že sis neměnil podle návodů na internetu rychlost plynutí času ve hře, případně jestli nejíš moc jídla i v případech, kdy postava nemá hlad (jelikož i jídlo částečně unavuje).

Anonymní řekl(a)...

Díky :) zkusím to.. Jinak sem nic neupravoval ani nenastavoval. Nakopíroval jsem to tak ,jak to dodáváš :)

Unknown řekl(a)...

Zdravím, jako první musím vyřknout pochvalu nad DMP, který se ukázal být mnohem lepší, než třeba totální konverze Misery, kde byl ekonomický balanc naprosto příšerný a o herním ani nemluvě + spousta bugů v rámci questů.

A teď jen pár postřehů, na které jsem během hraní narazil:

(1) V Zatonu je možné opakovaně plnit quest, kdy se má Gontovi přinést AK-74. Pokud má hráč v inventáři více AK-74, je možné jej pokaždé odezvdat za odměnu.

(2) Chybí textura u přidaného podvěsného granátometu u AK-74 i v rámci unikátní verze "Jaspis". Zajímavé je, že se podvěsný granátomet objevil (také bez textury) u majora v animaci, kdy se vylézá z podzemí do Pripyati a to na zbrani ani namontovaný nebyl.

(3) U PSO-1 optik je uvedena klasická verze, tzn. s "černým" okolím bez možnosti periferního vidění. Zatímco SUSAT optiky jsou už upravené a je tedy možnost vidět i okolí (viz scrn).

(4) Při míření přes ironsighty chybí u Mosina kus textury pravé ruky. Zde je možná na vině navýšení FOV na 75 (viz scrn).

(5) Ve hře jsem pak narazil na pár nepřesností a překlepů v textech, ale nešlo o nic závažného (bohužel jsem si je nepoznamenal).

odkaz na scrn: https://cdn.mediacru.sh/XqWjKuLrGW2a.jpg

Na závěr jen takový malý dotaz. Nešla by srazit cena některých dražších artefaktů (oko, bublina...)? Takhle se dá "nafarmit" celkem slušnej balík peněz, ale na druhou stranu chápu, že se tím musí kompenzovat vylepšování výbavy, které není zadarmo.

Datastor řekl(a)...

Nazdar a díky moc za komentář.

Ohledně těch problémů:
1) Opakování odevzdávání Kalašnikova jsem si nevšiml, díky moc za upozornění. Nemám ale tušení, jestli zrovna tohle půjde kvůli změnám v základní hře nějak upravit. Ve Stínu i Clear Sky hra automaticky rozpoznala, že postava chce konkrétní počet a podle toho se zařídila, ale podívám se na to.
2) Textura u granátometu nechybí, jde jenom o problém v renderování hry pod DX8. To by ale mělo jít opravit následujícím dodatkem (archiv stačí rozbalit a gamedata složku překopírovat přes stávající gamedata složku s modpackem).
3) Nejde ani tak o chybu, jako spíš o záměrnou změnu. Pokud by ale kdokoliv chtěl mít PSO optiky ve stylu SUSAT a dalších, stačí se podívat do sekce doplňků a tuhle verzi si odtud stáhnout (ať už červenou nebo zelenou variantu).
4) Tohle skutečně zaviňuje navýšení FOVu, ale budu se snažit do další verze přijít s opravou (nemůžu ale zaručit, že to půjde, jelikož v těhle případech často dochází k tomu, že po přiblížení zbraně nebo vůbec změně její pozice půjde vidět skrz pažbu).
5) To je docela škoda. Každopádně kdyby sis na něco vzpomněl, hned dej vědět.

Cena artefaktů se snížit dá, ale zároveň jde o docela vzácnější kusy, kde by tahle cena relativně i odpovídala. Každopádně v případě zájmu stačí dát vědět a soubory na nižší cenu bych poslal.

Unknown řekl(a)...

Jo děkuju, granátomet už je ok a optika taky. Těch chybek v rámci DX8 renderu u Stalkera je trošku škoda, protože to občas kazí zážitek (jmenovitě vykreslování postav a objektů v dálce, kdy jsou zobrazeny "černě" a postupně se "zesvětlují" se snižující se vzdáleností nebo černé textury na objektech, se kterými se prvně musí manipulovat nebo je nasvítit, aby se vrátily do normálu - například dveře).

Ještě se mi vybavilo pár technických maličkostí:

(1) Občas dochází k instantní změně počasí, tzn. například déšť z ničeho nic při jasné obloze. Setkal jsem se s tím i v Misery a co jsem tak hledal a vyrozumněl, tak to nejspíš bude někde ve hře napevno, takže to asi nejde měnit/opravit.

(2) Asi obdobná věc jako u (1) tzn. hardcode věc. Při průchodu podzemím pod Jupiterem do Pripyati občas pozlobil pathfinding NPC, takže místo toho, aby se při obcházení anomálií hnula celá skupina, tak šla pouze jedna postava, nebo se případně i ta zasekla a zůstala stát na místě. Většinou pomohl load předchozího savu.

(3) A také obdobně v rámci questu - útok na monolith, kdy se má major setkat s posilami (Váňa a Sokolov) dochází ke spawnu nebo nakupení potvor kolem nich, takže na obě postavy konstatně útočí (viz scrn). Jakmile se k nim hráč přiblíží, tak se občas stane, že se spustí skript a postavy začnou útočit na potvory a ty je následně zabijou. Musel jsem pak potvory odstřelit z dálky. Asi je to teda nejspíš známá věc co jsem tak kde viděl.

odkaz na scrn: https://cdn.mediacru.sh/37w8D17IqXY6.jpg

V dohledné době se chystám i na CS, takže si udělám mentální poznámku a budu případné chyby v textu odchytávat a zaznamenávat.

«Nejstarší ‹Starší   1 – 200 z 265   Novější› Nejnovější»